,

Loempia pakjes met kip

Deze schattige loempia pakjes hebben jullie wel vaak zien voorbij komen. Wat blijft dit toch een heerlijk hapje! Het leukste hieraan is, is dat je zo erg kan variëren met dit hapje. Of je nu van vis houdt, kip of enkel groenten, met dit hapje kan je echt alle kanten uit! Mijn lievelingsvulling blijft toch wel kip en groentjes, yum! Ook heel leuk om op bezoek mee te nemen en nu met de ramadan is dit het ideale hapje! Zoals je al aan de naam kan afleiden is het gemaakt van loempia vellen. Het scheelt je dus heel wat werk ipv je eigen deeg te kneden etc. Dit recept is ook zeer gevraagd door jullie dus laten we eraan beginnen!

Wat heb je nodig?

  • 1 pak loempiavellen
  • 1 kippenborst in kleine stukjes gesneden
  • 1 zak roerbakmix (naar keuze)
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel curcuma
  • scheutje olijfolie
  • bosje gehakte peterselie
  • chinese vermicelli (optioneel)

Mengsel:

  • 3 eieren
  • 200ml melk
  • 50ml olie

Giet een beetje olijfolie in een verhitte pan en doe hier je kip in. Zorg ervoor dat je de kippenborst in kleine stukjes snijdt. Voeg daarna de groente en knoflook eraan toe. Blijf roeren totdat alles gaar wordt. Vervolgens voeg je alle kruiden toe en je sambal. Als laatste doe je er je verse peterselie bij.

PicMonkeyy Collage

Ondertussen kook je de vermicilli in kokend water totdat deze gaar is. Deze giet je af in een vergiet en voeg je toe aan de vulling. Roer alles goed door en plaats je vulling in een aparte kom zodat deze goed afkoelt.

6

Maak ondertussen het mengsel waarmee je de loempia vellen gaat smeren. Klop de eieren los en voeg de overige ingrediënten van het mengsel toe. Klop dit met de garde zodat alles goed gemengd is.

PicMonkey Collahge

Pak een loempia vel en smeer deze royaal aan beide kanten helemaal in met het mengsel, gebruik hiervoor een kwast. Pak nu ongeveer 1 à 2 eetlepels van je vulling en leg dit in het midden van je loempia vel.

11

12

Vouw de onderste flap naar het midden toe over je vulling heen en doe dit ook met de bovenste flap. Nu heb je een rechthoek met in het midden vulling wat afgedekt is. Nu vouw je rechterkant naar het midden toe over je vulling heen. Draai het pakketje voorzichtig om en vouw de andere kant ook naar binnen toe.

PicMonkey Collage

Je pakketje is helemaal klaar! Schattig toch haha? Werk nu je vulling en loempia vellen zo af. Zet elk pakketje dat je af hebt op een schaal en bedek deze met een plastiek folie of keukendoek zodat ze niet droog worden.

17

Pak nu een koekenpan en bak de loempia pakketjes zonder olie of boter aan beide kanten goudbruin. Het mengsel bevat namelijk al olie.

Probeer deze warm te serveren maar koud zijn ze ook best lekker hoor! Deze vulling raad ik je zeker aan, super lekker! Geniet ervan!

IMG_6531

 

3 antwoorden
    • sou
      sou zegt:

      Wa alaykoum salam! Ik gebruik de mix voor de wok (sojascheuten, paprika, prei en witte kool). Je kan natuurlijk verschillende gebruiken zolang er maar sojascheuten inzitten want dat behoort tot een loempia vind ik persoonlijk..

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *