Diner – January 25, 2023
Romige kokoscurry kip
Romige kokoscurry kip
Heb je het nu al opgegeven met wat je gaat bedenken om te koken vanavond😔? Don’t give up and just curry onnn💪🏼⠀⠀⠀
Een keuze waar je geen spijt van zult krijgen want deze heeerlijke kokoscurry met kip is de lekkerste combi op een bergje van rijst 🤤😍
De romigheid maakt de saus exclusief😌. Wellicht dan binnenkort te vinden in de schappen van @debijenkorf 🤔: LV, GUCCI, KOKOS CHANEL…?😩
Romige kokoscurry kip
Ingrediënten
Voor de saus:
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 500 g kipfilet of kippendijen
- 1 ui in slierten gesneden
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel korianderpoeder
- halve theelepel chiliflakes
- zout en peper naar smaak
- 1 kleine groene chilipeper als je van pittig houdt
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- 60 ml water
- 200 g kokosmelk
- handjevol versgehakte koriander/peterselie
Voor de gefrituurde ui:
- zonnebloemolie
- 2 uien in dunne sliertjes gesneden
Instructies
Voor de saus:
- Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie en voeg hieraan de ui en knoflook toe.
- Bak op een middelhoog vuurtje totdat deze glazig worden.
- Voeg vervolgens alle kruiden toe en meng alles goed samen. Bak het verder voor 3min op een middelhoog vuurtje.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg nu de blokjes kipfilet of kippendij toe en meng het goed samen. Zorg dat de kip goed bedekt is met de kruiden, de ui en knoflook.
- Bak op een middelhoog vuurtje voor ongeveer 8 à 10min.
- Vervolgens voeg je de gesneden tomaat toe en de kleine groene chilipeper. Laat het voor 3min al roerend bakken.
- Giet het water erbij en roer kort samen. Laat het geheel voor 5min verder koken.
- Als laatste doe je de kokosmelk erbij en roer je weer alles samen. Laat de kokosmelk voor 5min opwarmen in de saus.
- Werk het af met fijngehakte koriander/peterselie. Je saus is klaar!
Voor de gebakken ui:
- Snijd 2 kleine uien in lange en dunne slierten. Het is belangrijk dat je ze dun snijdt zodat ze straks heerlijk crunchy worden.
- Verhit een ruime pan met zonnebloemolie tot de helft. Frituur hierin de sliertjes ui. Je kan de ui ook in een frituurpan bakken.
- Wanneer de ui mooi goudbruin wordt, verwijder je ze uit de pan met behulp van een schuimspaan. Plaats ze vervolgens op een vel keukenpapier zodat de olie goed absorbeert en de ui droog zal worden.
Voor het serveren:
- Serveer de saus met rijst en werk het af met de gebakken ui.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!