– Lunch –

Bulgursalade met lamsgehaktballen en avocado crème

Bulgursalade met lamsgehaktballen en avocado crème

Proef de verrukkelijke smaken van het Midden-Oosten met deze heerlijke bulgursalade met lamsgehaktballen en avocado crème. Deze salade zit boordevol smaakvolle ingrediënten en is een ware traktatie voor liefhebbers van Midden-Oosterse smaken.

De sappige lamsgehaktballen, gecombineerd met de romige avocado crème, vormen een perfecte aanvulling op de lichte en voedzame bulgursalade. Geniet van dit gerecht als hoofdgerecht of als bijgerecht voor een smaakvolle en vullende maaltijd.

Porties 2

Ingrediënten
  

Voor de gehaktballen:

  • 300 g lams- of rundsgehakt
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel broodkruimels/panko/paneermeel
  • 1/2 theelepel komijn
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 theelepel chilipoeder/chilivlokken alleen als je van pittig houdt
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie

Voor de salade:

  • 100 g bulgur
  • 200 ml water
  • 150 g kerstomaten hoeveelheid is ook naar eigen smaak
  • 1 kleine rode paprika, fijngesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 handjes vol rucola sla of sla naar keuze
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel saladekruiden verkrijgbaar bij Lidl

Voor de avocado crème:

  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels yoghurt volle/magere/Griekse
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel citroensap

Voor de afwerking:

  • handjevol grof gehakte pistachenoten
  • aantal muntblaadjes

Instructies
 

Voor de gehaktballen:

  • Plaats het gehakt in een ruime kom en voeg hier alle ingrediënten aan toe die vermeld staan bij de ingrediëntenlijst voor de gehaktballen.
  • Meng alles goed samen en dek de kom af. Plaats deze voor minimum 30 minuten in de koelkast zodat de smaken 1 geheel worden.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180° en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verwijder het gehakt uit de koelkast en vorm balletjes of staafjes hiervan.
  • Plaats deze op de bakplaat.
  • Bak de gehaktballen/staafjes voor 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180°.

Voor de salade:

  • Breng een pan aan de kook met 200ml water.
  • Voeg hieraan de bulgur toe en kook deze voor 15minuten ongeveer. Lees ook de gebruiksaanwijzing op de bulgur voor de bereidingswijze. Elke bulgur kan hierin verschillen. Check de bulgur op gaarheid met een vorkje.
  • Giet de bulgur af en plaats deze in een ruime kom. Laat deze even afkoelen.
  • Voeg vervolgens de resterende ingrediënten van de salade aan de bulgur en meng alles goed samen.
  • Zet even opzij.

Voor de avocado crème:

  • Zorg dat de avocado rijp is zodat deze zacht is.
  • Schep het vruchtvlees uit de avocado en plaats deze in een hakmachine/blender.
  • Voeg hieraan de yoghurt en de citroensap toe.
  • Mix het geheel samen totdat je een romige crème verkrijgt.
  • Breng op smaak met zout/peper en meng het goed samen.

Voor het samenstellen van de salade

  • Schep de bulgursalade in een kommetje en verdeel hierover de gehaktballen.
  • Besprenkel de salade met de avocadocrème. Hoe romiger je de salade wilt, hoe meer je avocado crème dient toe te voegen.
  • Werk als laatste af met grof gehakte pistachenootjes en de muntblaadjes.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept