Ontbijt & Lunch – 14 juli, 2021

Havermout harcha

Havermout harcha

Stop what you’re doing, shut yo’ haver-mout and eat this right now!
Gezond en genieten gaan prima hand in hand. Deze heerlijke Marokkaanse havermout harcha is daar een prachtig voorbeeld van! De traditionele Marokkaanse griesmeelkoekjes heb ik een kleine twist gegeven door de toevoeging van havermout.🇲🇦😋 Ik had dit bij mijn schoonzus gegeten en ohmy this was so good!😍
Harcha la vista baby!😎

Havermout harcha

Ingrediënten
  

  • 150 g havermout
  • 250 g fijne griesmeel
  • Snufje zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 25 ml olijfolie
  • 200 ml melk
  • +/- 140ml warm water

Instructies
 

  • Plaats de havermout in een kom en voeg hier water aan toe totdat deze helemaal vochtig is. Zo wordt de havermout wat zachter.
  • Wanneer het water is opgenomen, begin je de resterende ingrediënten toe te voegen.
  • Voeg de fijne griesmeel, het zout, de bakpoeder en de honing hieraan toe.
  • Vervolgens de olijfolie. Meng en verkruimel dit met je handen.
  • Vervolgens voeg je de melk eraan toe. Het mengsel hoort wat plakkerig te zijn. Laat het voor 5min rusten zodat de griesmeel de vocht zal opnemen.
  • Met behulp van water maak je je handen vochtig met water en neem je een beetje van het mengsel in je handen. Vorm dit tot een bal.
  • Vervolgens plaats je het balletje in de havermout.
  • Bedek het balletje met de havermout en vorm tot een schijf.
  • Je kan ook een uitsteker gebruiken voor deze stap zodat je gelijke ronde harcha’s verkrijgt.
  • Verhit een ruime pan (zonder olie of boter) en bak hierin de harcha’s op een laag vuurtje voor ongeveer 8 min aan beiden zijden. Vervolgens laat je ze op een middelhoog tot hoog vuurtje voor 2 à 3min verder bakken zodat ze mooi goudbruin worden.
  • Serveer met honing en (Marokkaanse) thee.
  • Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept