0

Winkelwagen

Lunch/Bijgerecht – 8 juli 2021

Koude aardappelsalade met groenten

Aardappel groentesalade

Met het volgende recept heb ik alles uit de kast gehaald! Tot mijn grote ontdekking had deze kast een sa-lade. 😆

Deze heerlijke koude aardappelsalade met groenten is zo simpel te maken, maar zo vol van smaak. Het is romig, fris en boordevol gezonde ingrediënten. Een perfecte combinatie van zachte aardappels, knapperige groenten en een heerlijke dressing die alles samenbrengt. Eenmaal begonnen met eten, wil je gewoon niet meer stoppen!

Wat deze salade zo ideaal maakt, is dat hij perfect is voor elke gelegenheid. Of je hem nu serveert als bijgerecht bij een zomerse barbecue, als makkelijke lunch of als frisse toevoeging aan een feestbuffet – hij past altijd! Bovendien kun je de salade makkelijk vooraf maken, zodat de smaken nog beter intrekken.

Wil je variëren? Voeg wat ei, tonijn of een pittige mosterddressing toe voor een extra smaakboost. Of houd het simpel en laat de groenten de hoofdrol spelen. Hoe je hem ook maakt, deze koude aardappelsalade met groenten is gegarandeerd een succes.

Serveer hem gekoeld voor de beste smaak en geniet van een salade die heerlijk romig én verfrissend is. Laat die kast vol salade-ontdekkingen maar komen! 🥗✨

Koude aardappelsalade met groenten

Romige aardappel groentesalade

Deze koude aardappelsalade met groenten is heerlijk romig, fris en super eenvoudig te maken. Een perfect bijgerecht voor elke gelegenheid!

Ingrediënten
  

Voor de salade:

  • 3 à 4 grote vastkokende aardappelen
  • 125 g geraspte wortelen
  • 125 g veldsla 2 handen vol ongeveer of een sla naar keuze

Voor de saus:

  • 450 g volle yoghurt of Griekse, magere, halfvolle
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 2 eetlepels saladekruiden Lidl
  • 1 theelepel azijn of citroensap
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol versgehakte peterselie

Instructies
 

Voor de salade:

  • Kook de aardappelen gaar en laat ze vervolgens afkoelen. Verwijder de schil en snijd ze in kleine blokjes. Het is belangrijk om vastkokende aardappelen te gebruiken anders vallen ze uit elkaar en heb je een gepureerde salade.
  • Plaats de blokjes aardappelen in een ruime kom en voeg hieraan de geraspte wortel toe. Ik heb geraspte wortel uit zak gebruikt. Verkrijgbaar in alle supermarkten.
  • Voeg daarna de veldsla toe en meng goed samen.

Voor de saus:

  • Plaats de yoghurt in een kom en voeg hieraan alle ingrediënten van de saus aan toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Het samenstellen van de salade:

  • Voeg de saus toe aan de salade en meng alles goed samen. De salade dient heel romig te zijn. Proef en voeg eventueel naar smaak extra mayo, mosterd of zout en peper toe.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Laat een antwoord achter

Rating recept