Bijgerecht – 24 juli, 2020
Sabzi
Sabzi
Ik zie, ik zie wat jij sabzi… en het is GROEN.⠀⠀⠀⠀⠀
Het is namelijk deze heerlijke Afghaanse ‘sabzi’. Een spinazie gerecht op Afghaanse wijze. Traditioneel wordt het geserveerd voor bij de rijst en vlees qorma’s maar solo doet de sabzi het ook prima.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Een lekker stuk vers homemade brood erbij om alle lekkers bij elkaar te vegen is de beste transportmiddel naar je mond toe!
Sabzi
Ingrediënten
- 2 prei stronkjes fijngesneden
- 450 g verse spinazie fijngesneden
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel chiliflakes
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- handjevol fijngehakte koriander/peterselie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak voor een aantal minuten op een middelhoog vuurtje.
- Voeg daarna de fijngesneden prei toe, meng alles goed samen en laat deze even bakken voor een aantal minuten totdat de prei een beetje zachter wordt (5 à 8 min ongeveer).
- Voeg daarna de gesneden spinazie toe en de koriander toe. Meng alles goed samen.
- Breng het op smaak met zout en peper. Voeg nu ook de chiliflakes en de gemalen korianderzaad toe. Meng alles goed samen.
- Je zult merken dat het geheel waterig wordt. Dit is heel normaal, blijf dit koken op een middelhoog vuurtje totdat de vocht is opgenomen. Dit kan 15min ongeveer duren.
- Serveer de sabzi als bijgerecht of je kan het ook eten met heerlijke verse brood als lunch bijvoorbeeld.
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!