Lunch/Bijgerecht – 8 juli, 2020
Aardappel eiersalade
Aardappel eiersalade
Met het volgende recept heb ik alles uit de kast gehaald! Tot mijn grote ontdekking had deze kast een sa-lade.
Deze heerlijke aardappelsalade met ei is zo simpel te maken. Het is lekker smeuïg, vol van smaak en je krijgt er maar geen genoeg van als je eenmaal begint met eten😍🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze aardappelsalade met ei kun je als bij- én hoofdgerecht eten aangezien het echt lekker vult. Krijgt deze aardappelsalade een mooi plekje op jouw eettafel vanavond?
Aardappel-ei salade
Ingrediënten
- 4 à 5 grote aardappelen
- 3 gekookte eieren
- 1 ui fijngehakt
- zout en peper naar smaak
- bosje peterselie/koriander
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel dijon mosterd
- 1 theelepel dille kruiden
- 1 theelepel azijn
Instructies
- Was de aardappelen en kook deze met schil gaar. Dit kan ongeveer 30min duren, afhankelijk van de grootte van je aardappelen.
- Laat ze vervolgens afkoelen en haal de schil van de aardappelen eraf.
- Snijd de aardappelen in blokjes en plaats ze in een kom.
- Voeg vervolgens de fijngehakte ui hieraan toe.
- Snijd de gekookte eieren in blokjes en voeg ze toe aan de aardappelen.
- Breng alles op smaak met zout en peper.
- Voeg vervolgens de mayonaise en mosterd toe.
- Als laatste voeg je de gehakte koriander/peterselie, de dille kruiden en de azijn toe.
- Meng alles voorzichtig samen.
- Plaats de aardappelsalade voor minimum 30min in de koeling. Hoe kouder de aardappelsalade, hoe beter het zal smaken!
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Lekker hoor! Gisteren gemaakt. Heb zelf de ui en peterselie vervangen door een stuk of wat lente-uitjes, ging ook erg goed!
Hoi Dick, Dank voor de complimenten! Oehh lente-uitjes klinkt ook goed! 🙂