Lunch & Bijgerecht – 1 juni, 2020
Mangosalsa salade
Mangosalsa salade
Deze frisse mango salsa salade geeft je een boost voor de hele dag. Simpeler dan dit kan het bijna niet. Een geblinddoekte persoon op skeelers waarvan de handen achter de rug zijn geboeid ➰ en enkel een soeplepel heeft om te snijden kan dit zelfs perfect namaken (⚠️don’t do this at home).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heerlijk voor deze zomerse temperaturen. Zelfs het weerbericht zal erop reageren: “Vandaag hogedrukgebieden boven het land met overal hoge temperaturen. Enkel in de @keukenvansou is het fris en wisselvallig uit de mango salsa salade-lijke noorderwind.”
Mango salsa salade
Ingrediënten
- 1 kleine rode ui fijngesneden
- halve rode paprika
- halve groene paprika
- 1 komkommer
- 1 tomaat
- 1 mango
- 1 eetlepel saladekruiden Lidl
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout naar smaak
- handjevol versgehakte peterselie
Instructies
- Snijd alle groenten en de mango in blokjes of naar je gewenste grootte. Zorg dat de mango voldoende rijp is!
- Plaats ze in een ruime kom en voeg de saladekruiden, zonnebloemolie, citroensap en zout toe. Meng alles mooi samen.
- Proef en breng indien nodig op smaak met meer zout.
- Werk de salade af met versgehakte peterselie.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!