Hoofdgerecht – 18 december, 2019

Loubia

Loubia

Vandaag deel ik deze heeerlijke witte bonen in een hete tomatensaus op Marokkaanse wijze a.k.a. ‘Loubia’ met jullie.⠀
De spiciness is perfectt in balans met de bonen. Dit is een vegetarische versie maar je kunt het ook combineren met een vleesje.⠀⠀⠀
Deze lekkere boontjes zijn ook nog eens snel te bereiden dus serveer het vanavond nog. Enjoy alvast, Bonen Appetit!

Witte bonensoep in een tomatensaus (Loubia)

Ingrediënten
  

  • 300 g witte bonen
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 tomaat fijngeraspt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel chili poeder als je van pittig houdt
  • 500 ml water
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander

Instructies
 

  • Week de bonen in water een nachtje ervoor. Dit zorgt ervoor dat de bonen sneller gaar worden tijdens het koken.
  • Plaats de bonen de volgende dag in een pan en giet er water overheen totdat het water net boven de bonen drijft.
  • Kook deze op een middelhoog vuurtje gaar voor 40min ongeveer.
  • Voor de saus:
  • Verhit een pan met olijfolie en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Bak deze totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe en de geraspte tomaat. Meng alles goed samen en laat bakken voor 5min.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de tomatenpuree toe en meng alles mooi samen. Laat bakken voor 10min zodat de zuurtegraad van de tomatenpuree vermindert.
  • Wanneer de bonen bijna gaar zijn, giet je ze af en voeg je deze toe aan de saus. Meng nu alles goed samen en giet het water erbij en breng het aan de kook. De witte bonen kunnen nu verder gaar worden in de saus. Blijf roeren totdat de saus wat ingedikt is. Dit duurt 15min ongeveer.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gehakte peterselie en koriander toe en laat kort even koken.
  • Serveer de witte bonensoep (loubia) in een bord of kom en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een antwoord achter

Rating recept