Lunch – 30 september 2019
Aardappel rijstsoep
Aardappel rijstsoep
Koud, regen, regen en nog meer regen..
This calls for soep, soep en nog meer soep!
Met dit weer wil ik alle soep van de wereld ‘cause now I wanna be a Bouillonaire.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bij deze lekkere en hartige aardappelsoep heb ik mij laten inspireren door Hasrets Kitchen . Super easy om te maken en het geeft je een heerlijk warm en verzadigd gevoel van binnen.
Aardappel rijstsoep
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 1 ui fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 grote vastkokende aardappelen, in middelgrote blokjes
- 100 g rijst risotto of Turkse rijst
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel kerriepoeder
- zout en peper naar smaak
- 1 blokje groentebouillon
- 1 l water
Instructies
- Verwarm een ruime pan met de olijf- of zonnebloemolie.
- Voeg de ui en knoflook toe aan de pan. Bak ze even aan op een middelhoog vuurtje voor 5min totdat de ui glazig wordt.
- Snijd de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Laat deze kort aanbakken voor 3min.
- Voeg vervolgens de kruid en de tomatenpuree toe. Giet een klein scheutje water erbij en laat het bakken voor ongeveer 5min.
- Voeg daarna de rijst toe en giet het water (1l) erbij. Verkruimel vervolgens het bouillonblokje erbij.
- Meng alles weer even samen en laat alles koken voor ongeveer 30min of totdat de aardappel zachter is geworden.
- Mocht de soep te dik zijn, voeg dan extra water hieraan toe.
- Voeg vervolgens de fijngehakte koriander toe en laat het kort koken voor 3min.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!