Bijgerecht – 20 augustus 2019
Paprika charmilla
Paprika charmilla
Ken je dat gevoel van trots wanneer je een lange tijd gezond aan het eten bent? Ik ook niet..
Deze heerlijke en gezonde charmilla is wel een gerechtje waar je mee kan starten op de “ik-begin-vandaag-met-mijn-dieet-” dagen (meestal op een maandag).
Dit bijgerechtje kan je serveren met vis, kip, tajines etc. De heerlijke geuren brengen jou gelijk naar het mooie Marokko!
Paprika charmilla
Ingrediënten
- 3 rode paprika’s fijngesneden
- 1 tomaat geschild en in kleine blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel harissa als je van pittig houdt
- halve theelepel komijn
- halve theelepel gemberpoeder
- handjevol vers gehakte koriander/peterselie
Instructies
- Verhit in een ruime pan de olijfolie en voeg hieraan de paprika en knoflook toe.
- Meng alles mooi samen en laat het bakken op een middelhoog vuurtje.
- Wanneer de paprika wat zachter is geworden, voeg je de gesneden tomaat hieraan toe.
- Meng alles goed samen en plet het een beetje met een vork.
- Voeg vervolgens alle kruiden toe en meng alles mooi samen.
- Als het een beetje droog wordt, voeg dan extra olijfolie hieraan toe.
- Als laatste voeg je de vers gehakte koriander en peterselie toe.
- Serveer het met brood en dip deze in de heerlijke charmilla.
- De charmilla kan als tapas geserveerd worden maar ook heerlijk als toevoeging langs vis, vlees en tajines!
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!