
Lunch – 22 juli 2019
Sperziebonen salade

Sperziebonen salade
Deze heerlijke en kleurrijke sperziebonen salade is binnen no-time op tafel! Simpele ingrediënten en zomerse smaken! De dressing maakt het écht helemaal af.

Sperziebonen salade
Ingrediënten
Voor de sperziebonen:
- 250 g sperziebonen
Voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel balsamico azijn kan vervangen worden door sojasaus of natuurazijn
- 1 eetlepel dijon mosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel saladekruiden Lidl
Voor de salade:
- Handjevol rucola
- Verse mozarella
- handjevol olijven
- handjevol snoeptomaten
- handjevol pecannoten
Instructies
Voor de sperziebonen:
- Snijd de puntjes van de sperziebonen eraf. Was ze vervolgens schoon met water.
- Breng een pan met water aan de kook. Plaats de sperziebonen in het water en kook ze voor ongeveer 15 à 20min beetgaar. De sperziebonen dienen een beetje crunchy te blijven.
- Wanneer de sperziebonen gaar zijn, giet deze dan af. Plaats de sperziebonen in een kom met ijskoud water (water + ijsblokjes). Zo zullen de sperziebonen hun mooie groene kleur behouden. Als je deze stap weglaat, dan worden de sperziebonen wat bruiner.
Voor de dressing:
- Plaats alle ingrediënten van de dressing in een kom en meng alles goed samen.
- Zet even opzij.
Voor de salade:
- Meng de sperziebonen met 3 eetlepels van de dressing. Zet de rest van de dressing even opzij. Deze ga je straks gebruiken bij de afwerking.
- Plaats een handjevol rucola sla in een ruime bord.
- Plaats hierop de sperziebonen.
- Snijd de snoeptomaten doormidden en verdeel ze over het bord.
- Verdeel daarna de olijven en mozzarella kaas over de salade.
- Werk af met pecannoten voor een extra crunch!
- Als laatste giet je de resterende dressing over de salade.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!