
Lunch/Bijgerecht – 8 juli, 2020
Aardappel eiersalade

Aardappel eiersalade
Met het volgende recept heb ik echt alles uit de kast gehaald! Tot mijn grote ontdekking had deze kast een sa-lade 😆. En niet zomaar een salade, maar deze heerlijke aardappelsalade met ei! Simpel te maken, lekker smeuïg en boordevol smaak – je krijgt er gewoon geen genoeg van. Elke hap is romig, fris en perfect in balans.
Deze aardappel eiersalade is zo veelzijdig dat je hem zowel als bijgerecht als hoofdgerecht kunt eten. Hij vult goed en is ideaal voor een snelle lunch, een zomerse barbecue of een uitgebreide brunch. De zachte aardappelblokjes worden perfect aangevuld door de romige dressing van mayonaise, Dijon-mosterd en dille. De stukjes ei zorgen voor extra smeuïgheid, terwijl de verse koriander of peterselie het geheel een frisse touch geeft.
Wat deze aardappelsalade extra lekker maakt, is dat hij nóg beter smaakt als hij goed gekoeld is. Laat hem minstens 30 minuten in de koelkast staan voordat je hem serveert – zo trekken de smaken perfect in en wordt hij heerlijk fris.
Wil je variëren? Voeg wat knapperige augurk of zoetzure appel toe voor een frisse twist, of maak hem iets pittiger met een snufje paprikapoeder of chilivlokken. Serveer hem naast gegrild vlees, op een broodje of gewoon lekker uit een kommetje met een vork – deze salade past altijd!
Krijgt deze aardappelsalade met ei een mooi plekje op jouw eettafel vanavond?

Aardappel-ei salade
Deze aardappelsalade met ei is smeuïg, vol van smaak en supermakkelijk te maken! Ideaal als vullend bijgerecht of lichte maaltijd.
Ingredients
- 4 à 5 grote aardappelen
- 3 gekookte eieren
- 1 ui fijngehakt
- zout en peper naar smaak
- bosje peterselie/koriander
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel dijon mosterd
- 1 theelepel dille kruiden
- 1 theelepel azijn
Instructions
- Was de aardappelen en kook deze met schil gaar. Dit kan ongeveer 30min duren, afhankelijk van de grootte van je aardappelen.
- Laat ze vervolgens afkoelen en haal de schil van de aardappelen eraf.
- Snijd de aardappelen in blokjes en plaats ze in een kom.
- Voeg vervolgens de fijngehakte ui hieraan toe.
- Snijd de gekookte eieren in blokjes en voeg ze toe aan de aardappelen.
- Breng alles op smaak met zout en peper.
- Voeg vervolgens de mayonaise en mosterd toe.
- Als laatste voeg je de gehakte koriander/peterselie, de dille kruiden en de azijn toe.
- Meng alles voorzichtig samen.
- Plaats de aardappelsalade voor minimum 30min in de koeling. Hoe kouder de aardappelsalade, hoe beter het zal smaken!
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Lekker hoor! Gisteren gemaakt. Heb zelf de ui en peterselie vervangen door een stuk of wat lente-uitjes, ging ook erg goed!
Hoi Dick, Dank voor de complimenten! Oehh lente-uitjes klinkt ook goed! 🙂