0

Winkelwagen

Lunch – 30 september 2019

Aardappel rijstsoep

Aardappel rijstsoep

Koud, regen, regen en nog meer regen… This calls for soep, soep en nog meer soep! 🥣☔ En wat is er beter op zo’n druilerige dag dan een dampende kom aardappel-rijstsoep?

Deze hartige en verwarmende soep is niet alleen super makkelijk om te maken, maar ook heerlijk vullend. De combinatie van zachte aardappelblokjes en romige rijst zorgt voor een rijke structuur, terwijl de tomatenpuree en kruiden een diepe, volle smaak toevoegen. Met elke lepel voel je de warmte door je lichaam stromen – echt comfort food op z’n best!

Dit recept is geïnspireerd door Hasret’s Kitchen en bevat een perfecte balans tussen eenvoud en smaak. De bouillon maakt de soep heerlijk hartig, en de rijst zorgt ervoor dat hij nét dat beetje extra vullend is. Of je nu een lichte lunch zoekt of een stevige avondmaaltijd, deze soep past altijd.

Wil je variëren? Voeg wat extra groenten toe, zoals wortel of paprika, voor een kleurrijke twist. Of maak het pittiger met een snufje chilivlokken. En als je écht wilt uitpakken, serveer de soep met knapperig brood of een lepel Griekse yoghurt voor een extra romige touch.

Met deze aardappel-rijstsoep trotseer je elke regenachtige dag. Dus zet een grote pan op het vuur en maak jezelf een bouillonaire! 💛

Aardappel rijstsoep

Aardappel rijstsoep

Deze aardappel-rijstsoep is heerlijk romig, kruidig en vullend. Perfect als verwarmende maaltijd op koude, regenachtige dagen!

Ingredients
  

  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 grote vastkokende aardappelen, in middelgrote blokjes
  • 100 g rijst risotto of Turkse rijst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 l water

Instructions
 

  • Verwarm een ruime pan met de olijf- of zonnebloemolie.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de pan. Bak ze even aan op een middelhoog vuurtje voor 5min totdat de ui glazig wordt.
  • Snijd de aardappelen in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Laat deze kort aanbakken voor 3min.
  • Voeg vervolgens de kruid en de tomatenpuree toe. Giet een klein scheutje water erbij en laat het bakken voor ongeveer 5min.
  • Voeg daarna de rijst toe en giet het water (1l) erbij. Verkruimel vervolgens het bouillonblokje erbij.
  • Meng alles weer even samen en laat alles koken voor ongeveer 30min of totdat de aardappel zachter is geworden.
  • Mocht de soep te dik zijn, voeg dan extra water hieraan toe.
  • Voeg vervolgens de fijngehakte koriander toe en laat het kort koken voor 3min.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Laat een antwoord achter

Rating recept