Aardbeien cheesecake toetje

door Soumia

 

INGREDIËNTEN

  • 12 biscuitkoekjes of harde wafeltjes
  • 300g roomkaas
  • 60g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300ml slagroom
  • 200g aardbeien
  • extra aardbeien voor de afwerking
  • 200ml slagroom voor de afwerking, opgeklopt

BEREIDINGSWIJZE

Voor de bodem:

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.

Voor de vulling:

  • In een ruime kom plaats je de roomkaas, suiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
  • Giet de slagroom hieraan toe en blijf mixen totdat het beslag een beetje steviger is geworden. Mix voor ongeveer 5min op de hoogste stand van je handmixer.
  • Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Pureer de aardbeien fijn met behulp van een staafmixer of een blender.
  • Giet ze vervolgens door een zeef.
  • Voeg vervolgens de aardbeienpuree bij het beslag. Mix ze even kort samen.
  • Plaats daarna het beslag in een spuitzak en zet even opzij.

Opstellen van de parfaits:

    • Plaats 1 à 2 eetlepels van de biscuitkruimels op de bodem van je glas. Schud het glaasje voorzichtig zodat de kruimels op één zelfde laag liggen (oogt straks ook mooier).
    • Knip het uiteinde van de spuitzak waar je beslag in zit en verdeel deze in de glaasjes. Schud nogmaals het glaasje zodat het beslag mooi gelijk verdeelt is.
    • Doe dit voor de rest van je glazen.
    • Plaats vervolgens een toefje slagroom erop en werk af met een halve aardbei.
    • Plaats de toetjes voor minimum 6u in de koeling. Hoe langer in de koeling, hoe beter het zal smaken en hoe steviger ze zullen zijn.
    • Serveer en geniet!

 

You may also like

1 reactie

selma 1 juni 2020 - 20:09

Er staat voeg de suiker en vanille suiker, maar bij de ingrediënten staat alleen de vanille suiker….?

Reply

Laat een reactie achter