Amandel briwat

door Soumia

Ramadan is nog in volle gang maar het suikerfeest is ook al in zicht in sha Allah🥰. Ik ben dan ook lekker bezig met het alvast voorbereiden van alle zoetigheden😏😋. Deze Marokkaanse amandel briwats (=filodeeg amandel driehoekjes) zijn ook onderdeel van deze voorbereiding. Dit jaar met een leuke, ‘groene’ maar vooral yummy twist💚

Deze kom met Marokkaanse amandel briwats is een droom wat werkelijkheid is, want wowww watttt een smaken😱🤤 Om deze droom te realiseren heb ik de plantaardige roomboter van Flora Plant gebruikt🌱. Ik had nooit gedacht dat ik met 100% plantaardige roomboter traditionele Marokkaanse gerechten zou kunnen maken maar niets was minder waar😍. Het is niet alleen multifunctioneel, superr romig en lekker maar je draagt gelijk ook jouw steentje bij aan het verbeteren van ons milieu💚🌍 Met deze variant maak je gelijk ook 50% minder klimaatimpact dan als je roomboter gebruikt!

Deze Marokkaanse amandel briwats moettt je dus uitproberen😏 Je zult er absoluut geen spijt van krijgen😋. Mijn belofte dat het heeerlijk zal zijn heb je! Bri-wat wil je nog meer?🤭

Door de coronavirus ziet het Suikerfeest er weer anders uit dit jaar. We gaan het vieren met onze eigen bubbel maar dat wilt niet zeggen dat we niet van alle lekkers zullen genieten en op ons best uitzien! Al face-timend met andere familie leden en vrienden vieren we deze belangrijke en mooie dag samen!

Voor meer leuke Suikerfeest recepten kan je zowel mijn blog checken, maar ook https://www.flora.com/nl-nl/floraplant/tips-tricks/5x-suikerfeest-lekkernijen

10 reacties
9

You may also like

10 reacties

Khadija 6 mei 2021 - 12:01

Beste , ze zien er lekker uit mag ik vragen welk filodeeg je hebt gebruikt. Alvast bedankt

Reply
Soumia 11 mei 2021 - 09:36

Hi Khadija,

k heb de filodeeg gebruikt die je in Marokkaanse/Turkse supermarkten kunt verkrijgen bij de koelafdeling. Het gaat om een langwerpig groene verpakking (waar baklava etc op afgebeeld staat).

Groetjes,
Soumia

Reply
Karyn Jayne 27 maart 2022 - 20:42

Hallo lieve Soumia,

Ik wilde alleen maar even zeggen dat ik heel veel respect heb voor jou je gerechten zijn goddelijk en je doet t zo leuk op social media dus bij deze en natuurlijk bedankt dat je de recepten wilt delen

Lieve groetjes
Karyn

Reply
Soumia 31 maart 2022 - 09:30

Hi lieve Karyn,

Zoo zoo lief! Heel erg bedankt om dit mooi berichtje achter te laten op de website. Zulke berichtjes maken mijn dag weer helemaal goed! Bedankt voor je vertrouwen in mijn recepten en ik ben erg blij dat ik je kan inspireren met alle gerechten en beelden.

Heel veel groetjes en ik wens jou een erg prettige dag verder,

Soumia

Reply
Jamila 6 mei 2021 - 17:49

Salam welke filodeeg en honing hebt u gebruikt 😘

Reply
Soumia 11 mei 2021 - 09:36

Wa alaykoum salam Jamila,

Ik heb de filodeeg gebruikt die je in Marokkaanse/Turkse supermarkten kunt verkrijgen bij de koelafdeling. Het gaat om een langwerpig groene verpakking (waar baklava etc op afgebeeld staat).

Ik gebruik de honing van de Aldi of Lidl, beiden zijn goed!

Groetjes,
Soumia

Reply
Hosnis 8 mei 2021 - 10:46

Voor die briwat kan je ook olie gebruiken ipv boter. Mag geen boter. Of iets anders voor in de plaats

Reply
Soumia 11 mei 2021 - 09:35

Hi Hosnis,

Olie is een optie, alleen weet ik uit ervaring dat de filodeeg ietsjes aan de droger kant zal zijn. Met boter is dit niet het geval.

Groetjes,

Soumia

Reply
Bettina 17 mei 2021 - 14:40

Hoi wat een lekker recept 😃
Kan ik de oranjebloesem ook weglaten of daar iets anders voor in de plaats gebruiken?
Want ik hou niet zo van oranje bloesem😔
Alvast bedankt voor je reactie 😃

Met vriendelijke groet,
Bettina

Reply
Soumia 18 mei 2021 - 18:03

Hi Bettina,

Je kan de oranjebloesemwater weglaten. Het zal dan nog steeds lekker zijn! 🙂

Groetjes,
Soumia

Reply

Laat een reactie achter