Amandelpesto pasta

door Soumia

Vandaag gaan we voor groen💚😍want check deze heeerlijke pesto pasta eens😋. Voor diegene die pasta cravings hebben, hiermee vervul je je deepesto pasta desires🤭

⠀⠀⠀⠀
De pasta is zooo lekker romig en creamy🤤. De pesto kun je heel gemakkelijk zelf maken dus alles zal lekker vers en homemade proeven🥰

INGREDIËNTEN (voor 3 à 4 personen afhankelijk van de grootte porties)

  • 20g verse basilicum
  • 50g amandelen, gepeld
  • 2 teentjes knoflook
  • 30g Parmezaanse kaas (geraspt) + extra naar smaak
  • 60ml olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 300g pasta naar keuze (ik heb linguine gebruikt)

BEREIDINGSWIJZE

  • Zet een pan water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Zorg dat je straks 200ml van het pastawater aan de kant zet.
  • Plaats vervolgens alle ingrediënten in een hakmachine of in een blender en mix alles samen tot een gladde pesto.
  • Nadat de pasta gaar is, plaats je deze in vergiet en zet je deze terug in de pan.
  • Voeg de pesto die je hebt bereid aan de pasta en giet de pastawater erbij. Meng alles goed samen tot een geheel.
  • Voeg er nog wat extra Parmezaanse kaas toe, proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Rooster vervolgens de amandelschaafsel in een pan op een laag vuurtje totdat ze een beetje goudbruin worden (deze stap is optioneel).
  • Serveer de pasta op een bord en verdeel hierover de geroosterde amandelschaafsel.
  • Geniet!

STAPPENFOTO’S

You may also like

Laat een reactie achter