
Diner – January 25, 2023
Appel empanadas

Appel empanadas
Mijn mama is gek op fruit! 😍De appel valt niet ver van de boom🍎…bij mij viel het recht de oven in!😅 Ik heb er deze heerlijke appel empanadas van gemaakt met een lekkere karamelsaus.
Met een lekkere krokante buitenkant en een heerlijke zachte appel-caramel binnenkant is dit een suuperhapje bij de thee! Easyyy en ook nog eens snel te maken dus waar wachten we nog op?😏 ⠀⠀⠀⠀

Appel empanadas
Ingredients
- 1 pak bladerdeeg
- 3 appels Granny Smith
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- karamelsaus Lidl
- 1 ei
- 1 eetlepel suiker
Instructions
- Verwarm de oven alvast voor op 200°C.
- Schil de appelen, snij ze in 4 schijfjes en verwijder het klokhuis. Snij de 4 schijfjes appelen vervolgens weer in de helft.
- Doe de appelschijfjes in een kom en voeg hieraan de citroensap aan toe. Dit zorgt ervoor dat de appel zijn mooie kleur behoudt en fris smaakt!
- Voeg daarna de kaneelpoeder en de nootmuskaat toe. Meng alles goed samen en zet even opzij
- Rol het bladerdeeg uit en steek cirkels van 8 cm diameter uit met een uitsteekvorm.
- Kneed het resterend bladerdeeg samen en rol deze weer uit. Steek opnieuw cirkels uit totdat je het deeg helemaal hebt gebruikt.
- Plaats 1 appelschijfje in het midden van de deegcirkel.
- Klop 1 ei los met een beetje water en smeer de zijkanten van de cirkel in met het losgeklopt ei.
- Giet een kleine theelepel karamelsaus over het schijfje appel.
- Sluit de empanada dicht en druk de randen dicht met behulp van een vork.
- Doe dit voor de resterende deegcirkels.
- Plaats de empanadas op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Smeer ze allemaal in met het losgeklopt ei en strooi er een beetje kristalsuiker overheen.
- Bak ze voor ongeveer 20min of totdat ze mooi goudbruin worden.
- Wanneer ze gebakken zijn, werk je ze af met extra karamelsaus!
- Serveer met een toefje slagroom en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!