Appelcake

door Soumia

Wat heb je nodig?

  • 100g boter
  • 100g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 à 3 appels

Meng de boter samen met de suiker en vanillesuiker met behulp van een garde. Blijf dit mixen totdat het mooi, glad en romig wordt. Je kan ook gebruik maken van een mixer maar ik hou het dit keer lekker simpel.

img_0674

img_0676

img_0677

Breek vervolgens de eieren één per één boven de kom en mix dit voorzichtig samen totdat je beslag lichtgeel wordt.

img_0679

Als laatste voeg je de bloem en bakpoeder hieraan toe. Ik raad je aan om de bloem en bakpoeder te zeven zodat je klonters in het beslag kan vermijden. Mix dit goed samen en ga vervolgens met een spatel door het beslag heen zodat je weet dat alles goed gemengd is. Zet de kom vervolgens even apart.

img_0683

img_0686

img_0687

Schil de appels en verwijder het klokhuisje, snijd de appels vervolgens in even grote partjes.

Vet de vorm in met boter en bestuif deze met een eetlepel bloem. Verdeel de bloem al draaiend over de vorm, totdat de gehele vorm een laagje bloem heeft.

Giet vervolgens het beslag in de vorm en verdeel het met een spatel gelijk over de vorm. Het beslag is ietsje dikker dan het beslag die je voor een andere cake maakt, dit is heel normaal dus geen paniek!

img_0694

Verdeel de appelpartjes in een cirkel rond de vorm. Druk de appels niet in het beslag want je zult merken dat ze tijdens het bakken vanzelf naar beneden zakken.

img_0697

img_0698

Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180° voor 40min.

Verwarm ondertussen een klein beetje abrikozenjam met een scheutje water. Je mag uiteraard kiezen wat voor jam je wilt gebruiken.

Wanneer de cake gaar is, besprenkel je deze met een beetje van het abrikozenmengsel. Ik heb hiervoor een kwastje gebruikt. Deze stap doe je wanneer de cake nog warm is. Haal het erna uit de vorm en laat het even afkoelen.

img_0709

Wanneer het helemaal afgekoeld is, verdeel je het amandelschaafsel in het midden van de cake en bestrooi je de gehele cake met poedersuiker.

Ik heb al super veel appelcakes gemaakt maar dit is HET recept voor de PERFECTE appelcake! Super simpel en weinig ingrediënten maar ooh zo lekker! Eet smakelijk <3

You may also like

8 reacties

Loubna 30 oktober 2016 - 12:07

Hier heb ik nou al n tijdje zin in.. deze ga ik vandaag maken inshaAllah!

Reply
sou 30 oktober 2016 - 14:30

Ooh dan heb ik het ideale moment gekozen om dit recept te plaatsen, leuk! Laat je me weten wat je ervan vind? Ben super benieuwd hihi

Reply
Loubna 1 november 2016 - 11:28

Haha helemaal vergeten dat ik mijn bakvorm moest zoeken tussen de dozen ( pas verhuisd) heb m net eruit gehaald en zal m vandaag gaan gebruiken! Ik zal je bij de foto taggen

Reply
sou 4 november 2016 - 15:38

Haha ooh wat leuk! Ik heb de foto helaas niet voorbij zien komen omdat waarschijnlijk jouw account op privé staat 🙁 Je kan me de foto gerust mailen als je wil naar dit adres: info@keukenvansou.be
Lijkt me super leuk om jouw creatie te zien! <3

Reply
Djamil 18 november 2016 - 15:46

Hey! Lekker recept maar misschien handig als je bij ingrediënten jam neerzet anders kom je er later achter dat je het nodig hebt. (Zoals ik 🙂 ) ik ga hem straks maken!

Reply
sou 19 november 2016 - 11:52

Ooh bedankt voor het te melden! Had heg zelf niet opgemerkt? Ik ben benieuwd, laat je me weten hoe het bevalt? Alvast veel bakplezier!

Reply
Hasnaa 19 december 2016 - 22:18

Hoe groot is de bakvorm?

Reply
Smullerrr 29 maart 2017 - 17:33

Wat is de maat van de cake blik ?

Reply

Laat een reactie achter