0

Winkelwagen

Diner – January 25, 2023

Appelcake

Appelcake

De perfecte appelcake: zacht, luchtig en vol van smaak! 🍏🍰
Er is niets beter dan de geur van versgebakken appelcake die door je huis zweeft. Dit recept is eenvoudig, snel en vraagt om maar een paar basis ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. De combinatie van boter, suiker en vanille zorgt voor een heerlijk zachte cake, terwijl de appelpartjes een frisse en lichtzoete smaak toevoegen.

Waarom is dit het ultieme appelcake recept?
Supersimpel & snel – binnen een uurtje op tafel
Zachte, luchtige structuur – de perfecte balans tussen smeuïg en luchtig
Pure, natuurlijke smaak – zonder onnodige toevoegingen
De gouden tip – een laagje warme abrikozenjam voor een extra glanzende en smaakvolle topping

De appelpartjes zakken tijdens het bakken vanzelf in de cake, waardoor elke hap gevuld is met de heerlijke sappigheid van appel. De afwerking met abrikozenjam en poedersuiker geeft een extra smaakdimensie en maakt de cake onweerstaanbaar lekker!

Hoe serveer je appelcake?
Serveer de cake licht warm met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een ultiem dessertmoment. Of geniet ervan bij een kop thee of koffie voor een heerlijke middagsnack.

Dit recept is zo makkelijk en foolproof, dat je het keer op keer zult maken. Probeer het zelf en ontdek waarom dit hét recept is voor de perfecte appelcake!

Appelcake

Deze appelcake is heerlijk zacht, luchtig en gevuld met sappige appelpartjes. Makkelijk te maken en perfect voor bij de koffie of als dessert! 🍏✨
5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 à 3 appels

Instructies
 

  • Meng de boter samen met de suiker en vanillesuiker met behulp van een garde. Blijf dit mixen totdat het mooi, glad en romig wordt. Je kan ook gebruik maken van een mixer maar ik hou het dit keer lekker simpel.
  • Breek vervolgens de eieren één per één boven de kom en mix dit voorzichtig samen totdat je beslag lichtgeel wordt.
  • Als laatste voeg je de bloem en bakpoeder hieraan toe. Ik raad je aan om de bloem en bakpoeder te zeven zodat je klonters in het beslag kan vermijden. Mix dit goed samen en ga vervolgens met een spatel door het beslag heen zodat je weet dat alles goed gemengd is. Zet de kom vervolgens even apart.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuisje, snijd de appels vervolgens in even grote partjes.
  • Vet de vorm in met boter en bestuif deze met een eetlepel bloem. Verdeel de bloem al draaiend over de vorm, totdat de gehele vorm een laagje bloem heeft.
  • Giet vervolgens het beslag in de vorm en verdeel het met een spatel gelijk over de vorm. Het beslag is ietsje dikker dan het beslag die je voor een andere cake maakt, dit is heel normaal dus geen paniek!
  • Verdeel de appelpartjes in een cirkel rond de vorm. Druk de appels niet in het beslag want je zult merken dat ze tijdens het bakken vanzelf naar beneden zakken.
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180° voor 40min.
  • Verwarm ondertussen een klein beetje abrikozenjam met een scheutje water. Je mag uiteraard kiezen wat voor jam je wilt gebruiken.
  • Wanneer de cake gaar is, besprenkel je deze met een beetje van het abrikozenmengsel. Ik heb hiervoor een kwastje gebruikt. Deze stap doe je wanneer de cake nog warm is. Haal het erna uit de vorm en laat het even afkoelen.
  • Wanneer het helemaal afgekoeld is, verdeel je het amandelschaafsel in het midden van de cake en bestrooi je de gehele cake met poedersuiker.
  • Ik heb al super veel appelcakes gemaakt maar dit is HET recept voor de PERFECTE appelcake! Super simpel en weinig ingrediënten maar ooh zo lekker! Eet smakelijk <3

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

1 gedachte over “Appelcake

Laat een antwoord achter

Rating recept