Diner – January 25, 2023

Appelcake

Appelcake

Appelcake

5 van 1 stem

Ingrediënten
  

  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 à 3 appels

Instructies
 

  • Meng de boter samen met de suiker en vanillesuiker met behulp van een garde. Blijf dit mixen totdat het mooi, glad en romig wordt. Je kan ook gebruik maken van een mixer maar ik hou het dit keer lekker simpel.
  • Breek vervolgens de eieren één per één boven de kom en mix dit voorzichtig samen totdat je beslag lichtgeel wordt.
  • Als laatste voeg je de bloem en bakpoeder hieraan toe. Ik raad je aan om de bloem en bakpoeder te zeven zodat je klonters in het beslag kan vermijden. Mix dit goed samen en ga vervolgens met een spatel door het beslag heen zodat je weet dat alles goed gemengd is. Zet de kom vervolgens even apart.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuisje, snijd de appels vervolgens in even grote partjes.
  • Vet de vorm in met boter en bestuif deze met een eetlepel bloem. Verdeel de bloem al draaiend over de vorm, totdat de gehele vorm een laagje bloem heeft.
  • Giet vervolgens het beslag in de vorm en verdeel het met een spatel gelijk over de vorm. Het beslag is ietsje dikker dan het beslag die je voor een andere cake maakt, dit is heel normaal dus geen paniek!
  • Verdeel de appelpartjes in een cirkel rond de vorm. Druk de appels niet in het beslag want je zult merken dat ze tijdens het bakken vanzelf naar beneden zakken.
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180° voor 40min.
  • Verwarm ondertussen een klein beetje abrikozenjam met een scheutje water. Je mag uiteraard kiezen wat voor jam je wilt gebruiken.
  • Wanneer de cake gaar is, besprenkel je deze met een beetje van het abrikozenmengsel. Ik heb hiervoor een kwastje gebruikt. Deze stap doe je wanneer de cake nog warm is. Haal het erna uit de vorm en laat het even afkoelen.
  • Wanneer het helemaal afgekoeld is, verdeel je het amandelschaafsel in het midden van de cake en bestrooi je de gehele cake met poedersuiker.
  • Ik heb al super veel appelcakes gemaakt maar dit is HET recept voor de PERFECTE appelcake! Super simpel en weinig ingrediënten maar ooh zo lekker! Eet smakelijk <3

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

1 thought on “Appelcake

Laat een reactie achter

Rating recept