Aspergesoep

door Soumia

Deze romige aspergesoep is vol van smaakIs trouwens ook één van mijn lievelingssoepen😍!

Het is ook super makkelijk om te maken. Ideaal ook als voorgerecht om je buikje lekker op te warmen voor een lekkere hoofdgerecht 😏

INGREDIËNTEN

  • 500g asperges
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
  • 3 eetlepels bloem
  • zout en peper naar smaak
  • 1 groentebouillon blokje
  • 1l water
  • scheutje kookroom

BEREIDINGSWIJZE

  • Verhit de olijf-of zonnebloemolie in een ruime pan en voeg hieraan de ui en knoflook toe.
  • Bak deze totdat de ui mooi glazig wordt.
  • Schil de asperges van de top naar de voet (het kopje laat je ongeschild) en snijd de houtachtige uiteindes van de asperge (2cm ongeveer) af. Snijd ze vervolgens in blokjes.
  • Voeg vervolgens de blokjes asperges toe en roer alles mooi samen op een laag vuurtje.
  • Voeg de bloem toe en meng het voor 3min goed samen.
  • Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje. Roer het even samen en laat het voor ongeveer 30min koken of totdat de asperges zacht/gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur en mix alles met behulp van een staafmixer of blender.
  • Giet vervolgens de soep door een zeef. Dit is een belangrijke stap anders heb je sliertjes asperge doorheen je soep.
  • Plaats de pan terug op het vuur en voeg hieraan de kookroom toe.
  • Laat de soep voor 5min koken.
  • Serveer en geniet!

You may also like

3 reacties

Mamavan375 28 mei 2019 - 13:41

Heerlijk soepje, en inderdaad door het zeven!

Reply
Soumia 28 mei 2019 - 14:27

Echt één van mijn favoriete soepje! 🙂

Reply
Zohra 12 mei 2020 - 21:49

Echt een heerlijke soep maa shaa Allah. Shokran!!!!!!! ♥ ♥ ♥

Reply

Laat een reactie achter