– Soepen-
Aspergesoep
Photography by sihamdaily.nl
Aspergesoep
Het aspergeseizoen is begonnen! Hét teken dat het weer lente is. En daar horen heerlijke recepten bij, zoals een klassieke romige aspergesoep.
Je eigen soep van asperges maken is helemaal niet ingewikkeld. Dit recept is eenvoudig en neemt niet veel tijd in beslag. Terwijl de soep pruttelt, kun jij andere dingen doen. Het is een ideale, makkelijke soep om te maken!
Alles over asperges
Over asperges kunnen we uren doorpraten. Ik krijg ook vaak veel vragen van jullie over wanneer het aspergeseizoen precies is, wat voor recepten je ermee kan maken en hoe de smaak het best tot z’n recht komt.
Je vindt meer informatie over deze lelieachtige (jep, that’s right!) op deze pagina over deze seizoensgroente. In the meantime, geniet van het fantastische smaakprofiel en enjoy!
Aspergesoep
Heerlijk en makkelijk basisrecept voor een romige verse aspergesoep. Fantastisch om van te genieten als het aspergeseizoen weer aanbreekt. Waar wacht je nog op?
Ingrediënten
- Scheutje zonnebloemolie
- 1 eetlepel roomboter
- 1 ui versnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 600 g witte asperges
- 40 g bloem
- Zout en zwarte peper naar smaak
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 l water
- 100 ml kookroom
- Gedroogde of verse peterselie
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan en smelt de roomboter erbij.
- Voeg hieraan de ui en knoflook toe.
- Bak deze op een middelhoog vuurtje tot de ui glazig wordt.
- Schil de asperges van de top naar de voet (het kopje laat je ongeschild) en snijd de houtachtige uiteindes van de asperge (2cm ongeveer) af. Snijd ze vervolgens in blokjes.
- Voeg vervolgens de blokjes asperges toe aan de pan en roer alles mooi samen op een laag vuurtje.
- Voeg de bloem toe en meng het voor 3min goed samen.
- Giet het water erbij en verkruimel de bouillonblokjes. Roer het even samen en laat het voor ongeveer 30 tot 35 min koken of totdat de asperges zacht/gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en mix alles met behulp van een staafmixer of blender.
- Giet vervolgens de soep door een zeef. Dit is een belangrijke stap anders heb je sliertjes asperge doorheen je soep.
- Plaats de pan terug op het vuur en voeg hieraan de kookroom toe.
- Laat de soep voor 5min koken en werk vervolgens af met de gedroogde of verse peterselie en wat extra zwarte peper.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!