
Diner – January 25, 2023
Aspergesoep

Aspergesoep
Deze romige aspergesoep is vol van smaak. Is trouwens ook één van mijn lievelingssoepen!
Het is ook super makkelijk om te maken. Ideaal ook als voorgerecht om je buikje lekker op te warmen voor een lekkere hoofdgerecht.

Aspergesoep
Ingrediënten
- 500 g asperges
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
- 3 eetlepels bloem
- zout en peper naar smaak
- 1 groentebouillon blokje
- 1 l water
- scheutje kookroom
Instructies
- Verhit de olijf-of zonnebloemolie in een ruime pan en voeg hieraan de ui en knoflook toe.
- Bak deze totdat de ui mooi glazig wordt.
- Schil de asperges van de top naar de voet (het kopje laat je ongeschild) en snijd de houtachtige uiteindes van de asperge (2cm ongeveer) af. Snijd ze vervolgens in blokjes.
- Voeg vervolgens de blokjes asperges toe en roer alles mooi samen op een laag vuurtje.
- Voeg de bloem toe en meng het voor 3min goed samen.
- Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje. Roer het even samen en laat het voor ongeveer 30min koken of totdat de asperges zacht/gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en mix alles met behulp van een staafmixer of blender.
- Giet vervolgens de soep door een zeef. Dit is een belangrijke stap anders heb je sliertjes asperge doorheen je soep.
- Plaats de pan terug op het vuur en voeg hieraan de kookroom toe.
- Laat de soep voor 5min koken.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!