Deze romige aspergesoep is vol van smaak. Is trouwens ook één van mijn lievelingssoepen😍!
Het is ook super makkelijk om te maken. Ideaal ook als voorgerecht om je buikje lekker op te warmen voor een lekkere hoofdgerecht 😏
INGREDIËNTEN
- 500g asperges
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijf-of zonnebloemolie
- 3 eetlepels bloem
- zout en peper naar smaak
- 1 groentebouillon blokje
- 1l water
- scheutje kookroom
BEREIDINGSWIJZE
- Verhit de olijf-of zonnebloemolie in een ruime pan en voeg hieraan de ui en knoflook toe.
- Bak deze totdat de ui mooi glazig wordt.
- Schil de asperges van de top naar de voet (het kopje laat je ongeschild) en snijd de houtachtige uiteindes van de asperge (2cm ongeveer) af. Snijd ze vervolgens in blokjes.
- Voeg vervolgens de blokjes asperges toe en roer alles mooi samen op een laag vuurtje.
- Voeg de bloem toe en meng het voor 3min goed samen.
- Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje. Roer het even samen en laat het voor ongeveer 30min koken of totdat de asperges zacht/gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en mix alles met behulp van een staafmixer of blender.
- Giet vervolgens de soep door een zeef. Dit is een belangrijke stap anders heb je sliertjes asperge doorheen je soep.
- Plaats de pan terug op het vuur en voeg hieraan de kookroom toe.
- Laat de soep voor 5min koken.
- Serveer en geniet!
3 reacties
Heerlijk soepje, en inderdaad door het zeven!
Echt één van mijn favoriete soepje! 🙂
Echt een heerlijke soep maa shaa Allah. Shokran!!!!!!! ♥ ♥ ♥