– Hoofdgerechten-
Aziatisch geïnspireerde pasta

Een Aziatische twist op comfort food: perfect voor doordeweekse avonden
Ken je dat gevoel? Je komt thuis na een drukke dag, gooit je tas in de hoek en denkt: Wat gaan we eten? Je hebt zin in iets lekkers, maar de gedachte om uren in de keuken te staan.. Nee, bedankt. Precies op dat soort avonden maak ik dit gerecht. Snel, makkelijk, en bomvol smaak.
Denk aan een beetje zoet, een vleugje pit en een flinke dosis comfort. Ik weet nog dat ik dit voor het eerst maakte, geïnspireerd door een mix van mijn favoriete gerechten: een stevige pasta, maar dan met een Aziatische twist die het nét wat spannender maakt. Het resultaat? Een gerecht dat voelt als een warme knuffel, maar met een beetje pit om je wakker te schudden. Echt, dit is zo’n maaltijd waarbij je telkens denkt: Waarom maak ik dit niet vaker?

Waarom je deze Aziatische twist MOET proberen
Wat ik zo leuk vind aan de ingrediënten is hoe ze elkaar aanvullen en versterken. De klassieke Aziatische smaken voelen tegelijk vertrouwd en verrassend. Ze tillen dit gerecht naar een hoger niveau zonder ingewikkeld te worden. En dat is precies waar ik van hou in de keuken: simpele ingrediënten, groots resultaat.
🔥 Meer zin in Aziatische smaken? Probeer ook:
- Teriyaki kip met rijst – Supersnel en vol heerlijke zoete en hartige smaken.
- Wok met udon noedels en scampi – Een snelle en smaakvolle wok met sappige scampi’s en chewy udon noedels.
- Koreaanse wok met biefstuk en paksoi – Mals rundvlees in een heerlijke sojamarinade met frisse paksoi.
Makkelijk aan te passen aan jouw smaak!
Dit gerecht is supersimpel te variëren met wat je in huis hebt:
- Geen rode paprika? Gebruik broccoli, sperziebonen of een handvol spinazie.
- Vegetarisch? Ruil het gehakt in voor tofu of laat het helemaal weg.
- Meer smaak? Voeg extra sojasaus, gember of een scheutje sriracha toe.
Het geheim zit ‘m in de perfecte balans van smaken: zout, zoet en een tikje pittig. Eén hap en je snapt meteen waarom deze Aziatische twist zo onweerstaanbaar is. 😍
Wil je meer snelle en smaakvolle recepten ontdekken? Bekijk hier alle avondeten gerecht en laat je inspireren!

Aziatisch geïnspireerde pasta
Ingredients
- Scheutje zonnebloemolie
- 300 g pasta krulpasta
- 150 g rundsgehakt
- 2 theelepels sojasaus
- 1 ui fijngehakt
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode paprika fijngehakt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 70 g diepvrieserwten
- ½ tl sesamolie
- 1 bosje lente-ui in ringetjes (voor garnering)
- Zout en zwarte peper naar smaak
Instructions
- Verhit de zonnebloemolie in een grote pan of wok op hoog vuur.
- Voeg als de olie heet is de ui, de paprika, en het gehaktmengsel toe. Bak 3-4 minuten tot het gehakt gaar is.
- Voeg daarna de knoflook toe en bak nog voor ongeveer een halve minuut.
- Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar ongeveer 80ml pastawater en giet de rest af.
- Doe de gekookte pasta, tomatenpuree, de sesamolie, oestersaus, zoete chilisaus, de ketjap manis, diepvrieserwten, en het bewaarde pastawater in de pan. Breng eventueel nog op smaak met zout en zwarte peper. Roer alles goed door op hoog vuur totdat het pastawater is opgenomen en alles goed gemengd is.
- Serveer de pasta en werk af met de lente-ui.
Aziatisch geïnspireerde pasta combineert klassieke pasta (zoals spaghetti of linguine) met Aziatische smaken en ingrediënten zoals sojasaus, gember, sesamolie en miso.
Dunne pasta’s zoals spaghetti, angel hair en linguine werken goed omdat ze saus goed opnemen. Voor een romigere textuur kun je udon of soba gebruiken.
Gebruik een basis van sojasaus, oestersaus, hoisinsaus of miso, aangevuld met sesamolie, knoflook, gember en een vleugje honing of bruine suiker voor balans.
Kip, garnalen, tofu, rundvlees, zalm of varkensvlees werken goed. Marineren in sojasaus, gember en knoflook geeft extra smaak.
Voeg bij het mengen een beetje pastawater of bouillon toe om de saus te verdunnen en de pasta beter te laten binden.
Paprika, paksoi, shiitake, wortel, sugar snaps, lente-ui en babymais voegen kleur en smaak toe.
Sesamzaadjes, geroosterde pinda’s, verse koriander, bosui en een snufje chilivlokken geven een finishing touch.
Ja! Kook de pasta aldente, meng met de saus en bewaar apart van toppings voor maximaal 3 dagen in de koelkast. Opwarmen met een beetje extra saus of water voorkomt uitdrogen.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Heel lekker maar lijkt me zo weinig gehakt voor 3 porties…
Hi Elke, dankjewel voor jouw compliment! Je kunt altijd naar eigen voorkeur meer of minder gehakt toevoegen. Is geen probleem 🙂
Liefs, Soumia
Ben zo blij. Dat ik je ontdekt heb. Heerlijke recepten en n fijn kookboek. Waar ik al meer mensen blij hebt gemaakt
Hi Thea, wat een mooie complimenten! Fijn om te lezen ook dat je andere mensen er blij mee maakt, daar doen we het voor 🙂
Heel veel liefs, Soumia