0

Winkelwagen

– Hoofdgerechten-

Aziatisch geïnspireerde pasta

Aziatisch geïnspireerde pasta

Een Aziatische twist op comfort food: perfect voor doordeweekse avonden

Ken je dat gevoel? Je komt thuis na een drukke dag, gooit je tas in de hoek en denkt: Wat gaan we eten? Je hebt zin in iets lekkers, maar de gedachte om uren in de keuken te staan.. Nee, bedankt. Precies op dat soort avonden maak ik dit gerecht. Snel, makkelijk, en bomvol smaak.

Denk aan een beetje zoet, een vleugje pit en een flinke dosis comfort. Ik weet nog dat ik dit voor het eerst maakte, geïnspireerd door een mix van mijn favoriete gerechten: een stevige pasta, maar dan met een Aziatische twist die het nét wat spannender maakt. Het resultaat? Een gerecht dat voelt als een warme knuffel, maar met een beetje pit om je wakker te schudden. Echt, dit is zo’n maaltijd waarbij je telkens denkt: Waarom maak ik dit niet vaker?

Waarom je deze Aziatische twist MOET proberen

Wat ik zo leuk vind aan de ingrediënten is hoe ze elkaar aanvullen en versterken. De klassieke Aziatische smaken voelen tegelijk vertrouwd en verrassend. Ze tillen dit gerecht naar een hoger niveau zonder ingewikkeld te worden. En dat is precies waar ik van hou in de keuken: simpele ingrediënten, groots resultaat.

🔥 Meer zin in Aziatische smaken? Probeer ook:

Makkelijk aan te passen aan jouw smaak!

Dit gerecht is supersimpel te variëren met wat je in huis hebt:

  • Geen rode paprika? Gebruik broccoli, sperziebonen of een handvol spinazie.
  • Vegetarisch? Ruil het gehakt in voor tofu of laat het helemaal weg.
  • Meer smaak? Voeg extra sojasaus, gember of een scheutje sriracha toe.

Het geheim zit ‘m in de perfecte balans van smaken: zout, zoet en een tikje pittig. Eén hap en je snapt meteen waarom deze Aziatische twist zo onweerstaanbaar is. 😍

Wil je meer snelle en smaakvolle recepten ontdekken? Bekijk hier alle avondeten gerecht en laat je inspireren!



Aziatisch geïnspireerde pasta

Aziatisch geïnspireerde pasta

Een snelle, Aziatisch geïnspireerde pasta die comfort en spannende smaken perfect combineert. Met een rijke saus van oestersaus, ketjap manis en zoete chilisaus, en frisse groenten en lente-ui, is het een smaakvol doordeweeks gerecht. Simpel te maken, maar vol smaak!
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken aziatisch, Italiaans
Porties 3
calorieën 465 kcal

Ingredients
  

  • Scheutje zonnebloemolie
  • 300 g pasta krulpasta
  • 150 g rundsgehakt
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 ui fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 70 g diepvrieserwten
  • ½ tl sesamolie
  • 1 bosje lente-ui in ringetjes (voor garnering)
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructions
 

  • Verhit de zonnebloemolie in een grote pan of wok op hoog vuur.
  • Voeg als de olie heet is de ui, de paprika, en het gehaktmengsel toe. Bak 3-4 minuten tot het gehakt gaar is.
  • Voeg daarna de knoflook toe en bak nog voor ongeveer een halve minuut.
  • Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar ongeveer 80ml pastawater en giet de rest af.
  • Doe de gekookte pasta, tomatenpuree, de sesamolie, oestersaus, zoete chilisaus, de ketjap manis, diepvrieserwten, en het bewaarde pastawater in de pan. Breng eventueel nog op smaak met zout en zwarte peper. Roer alles goed door op hoog vuur totdat het pastawater is opgenomen en alles goed gemengd is.
  • Serveer de pasta en werk af met de lente-ui.
Trefwoord Aziatisch geïnspireerde pasta Snelle doordeweekse maaltijd Pasta met oestersaus en ketjap Aziatische pasta recepten Comfort food met een twist
Wat is Aziatisch geïnspireerde pasta?

Aziatisch geïnspireerde pasta combineert klassieke pasta (zoals spaghetti of linguine) met Aziatische smaken en ingrediënten zoals sojasaus, gember, sesamolie en miso.

Welke soorten pasta werken het beste in Aziatische gerechten?

Dunne pasta’s zoals spaghetti, angel hair en linguine werken goed omdat ze saus goed opnemen. Voor een romigere textuur kun je udon of soba gebruiken.

Hoe maak ik een goede Aziatische pastasaus?

Gebruik een basis van sojasaus, oestersaus, hoisinsaus of miso, aangevuld met sesamolie, knoflook, gember en een vleugje honing of bruine suiker voor balans.

Welke eiwitten passen goed bij Aziatische pasta?

Kip, garnalen, tofu, rundvlees, zalm of varkensvlees werken goed. Marineren in sojasaus, gember en knoflook geeft extra smaak.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn pasta niet te droog wordt?

Voeg bij het mengen een beetje pastawater of bouillon toe om de saus te verdunnen en de pasta beter te laten binden.

Welke groenten passen goed bij Aziatische pasta?

Paprika, paksoi, shiitake, wortel, sugar snaps, lente-ui en babymais voegen kleur en smaak toe.

Welke toppings maken Aziatische pasta nog lekkerder?

Sesamzaadjes, geroosterde pinda’s, verse koriander, bosui en een snufje chilivlokken geven een finishing touch.

Kan ik Aziatische pasta meal preppen?

Ja! Kook de pasta aldente, meng met de saus en bewaar apart van toppings voor maximaal 3 dagen in de koelkast. Opwarmen met een beetje extra saus of water voorkomt uitdrogen.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

4 gedachten over “Aziatisch geïnspireerde pasta

    1. Hi Elke, dankjewel voor jouw compliment! Je kunt altijd naar eigen voorkeur meer of minder gehakt toevoegen. Is geen probleem 🙂
      Liefs, Soumia

        1. Hi Thea, wat een mooie complimenten! Fijn om te lezen ook dat je andere mensen er blij mee maakt, daar doen we het voor 🙂
          Heel veel liefs, Soumia

Laat een antwoord achter

Rating recept