Baghrir in 10min

door Soumia

Dit is niet de eerste keer dat ik een recept deel van baghrir. De befaamde Marokkaanse duizendgaten pannenkoek! Deze versie van baghrir is voor de foodies die liever niet lang willen wachten.. Je leest het goed! Met dit recept hoef je niet lang te wachten op het rijzen van het beslag van de baghrir. Handig, toch?  Lees zeker even onderaan mijn tips door voor het perfect slagen van de baghrir!

INGREDIËNTEN

  • 375g fijne griesmeel
  • 125g bloem
  • 1 eetlepel droge gist (16g)
  • 1 eetlepel bakpoeder (16g)
  • 1 eetlepel zout (14g)
  • 700ml lauwwarme water

BEREIDINGSWIJZE

  • Zeef het griesmeel en de bloem in een kom.
  • Voeg hierna de droge gist en zout eraan toe.
  • Meng dit even met een spatel en giet de helft van het water toe.
  • Met behulp van een blender, mix je alles goed en voeg je daarna de andere helft van het water toe.
  • Mix dit weer verder op de hoogste stand van je blender totdat het beslag gaatjes vormt. Je kan hier trouwens ook een staafmixer voor gebruiken.
  • Bedek de kom met een plastiek folie en een nette theedoek. Laat deze voor 10min rusten.
  • Voeg na het rusten de bakpoeder toe en mix deze weer kort in het beslag. Het is belangrijk dat je de bakpoeder pas na het rusten toevoegt!

  • Verwarm vervolgens een koekenpan met een anti aanbaklaag. Als je geen anti aanbaklaag hebt dan vet je de koekenpan met wat boter. Zet het op een middelhoog vuurtje en giet een pollepel van het beslag in de pan.
  • Nu laat je de baghrir voor ongeveer 3 min bakken totdat er gaatjes ontstaan. Tijdens de eerste minuut verhoog je onmiddellijk het vuur zodat de gaatjes zich snel kunnen vormen. Wanneer er veel gaatjes ontstaan, zet je het op het laagste vuur en laat je de baghrir bakken totdat het gaar is.
  • Doe dit met de rest van je beslag.
  • Smeer de warme baghrir met een mengsel van gesmolten boter en honing.
  • Geniet!

HANDIGE TIPS 

  • Hou jij liever van een goudbruine bodem bij de baghrir? Voeg dan 1 eetlepel suiker toe aan de ingrediënten. Suiker zorgt voor een goudbruine laag op de bodem van de baghrir.
  • Bij het gieten van het beslag in de pan, dien je dit in één keer te doen. Wanneer je nog extra beslag toevoegt, kan je de gaatjes bedekken.
  • Wanneer de baghrir gebakken is, dien je ze niet allemaal op elkaar te plaatsen wanneer ze nog warm zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de gaatjes verdwijnen door de warmte van de baghrir. Plaats dus elke baghrir na het bakken NIET op elkaar maar langs elkaar. Nadat ze afgekoeld zijn, kan je ze wel op elkaar stapelen.

 

4 reacties
16

You may also like

4 reacties

Mamavan375 12 juni 2019 - 12:20

Dit recept begonnen met veel twijfel. Maar zeer tevreden echt een goed recept mâcha Allah. Baraakka Allaho fiekie

Reply
Soumia 14 juni 2019 - 10:35

Oh ik snap jou helemaal, baghrir is altijd een vraagteken haha! Maar ik ben blij dat het gelukt is, blij om dit te lezen!

Reply
Salou 22 augustus 2020 - 11:43

Een vraagje kan ik de recept ook halveren

Reply
Soumia 23 augustus 2020 - 20:03

Hi Salou,

Dat kan zeker!

Liefs,
Sou

Reply

Laat een reactie achter