Ontbijt & Lunch – 31 januari, 2022

Baghrir

Baghrir

‘Duizend gaatjes’: een nachtmerrie voor tandartsen, een ware genot voor elke Marokkaan.. Hoe leuk dat ‘duizend gaten’ een maag toch heerlijk kunnen vullen. ⠀⠀⠀⠀
Baghrir is een Marokkaanse duizend gaten pannenkoek, lekker zacht en sponzig zodat het jouw topping naar keuze (honing, nutella, jam en noem het maar op) heerlijk kan opnemen😋. De pannenkoeken staan niet alleen bekend om de gaatjes maar ook zeer zeker om de smaak!

Baghrir

Ingrediënten
  

  • 300 g fijne griesmeel
  • 130 g bloem
  • 8 g droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 880 ml lauwwarme water

Instructies
 

  • Op mijn Instagram @keukenvansou vind je een video waar ik uitgebreid de bereidingswijze van de baghrir toon. Hier zie je stap voor stap hoe je de perfecte baghrir kunt bereiden! De video is te vinden op mijn uitgelichte verhaal “BAGHRIR”.
  • Plaats het fijne griesmeel, de bloem, de droge gist en het zout in een ruime kom.
  • Roer nu deze ingrediënten met een garde.
  • Giet vervolgens het volledige water hieraan toe. Zorg dat het water lauwwarm is.
  • Met behulp van een staafmixer mix je alles goed samen.
  • Ga daarna doorheen het beslag met een spatel om te checken of er niets op de bodem blijft liggen en er geen klontertjes in het beslag zitten.
  • Mix dit weer verder met de staafmixer totdat het beslag gaatjes vormt. Je kan hier trouwens ook een blender voor gebruiken.
  • Bedek de kom met een theedoek en laat het beslag voor 1u rijzen. Ik laat mijn beslag rijzen in de oven (die uitgeschakeld is). Gist heeft warmte nodig om te rijzen dus let op dat je het niet in een koele ruimte laat rijzen.
  • Verwarm vervolgens een koekenpan met een anti aanbaklaag. Zet het op een middelhoog vuurtje en giet een pollepel van het beslag in de pan. Ik gebruik een pan van het Merk Tefal (20cm).
  • Nu laat je de baghrir voor ongeveer 3 min bakken totdat er gaatjes ontstaan. Tijdens de eerste minuut verhoog je onmiddellijk het vuur zodat de gaatjes zich snel kunnen vormen. Wanneer er veel gaatjes ontstaan, zet je het op het laagste vuur en laat je de baghrir bakken totdat het gaar is. De baghrir draai je dus NIET om tijdens het bakken. De bodem wordt door de gaatjes die zich vormen gaar.
  • Na het bakken van de eerste baghrir spoel je de achterkant van de pan af met koud water, droog het daarna af met een theedoek. Dit zorgt ervoor dat de pan niet te heet is en dat de volgende baghrir zacht zal blijven. Deze stap doe je telkens na het bakken van elke baghrir!
  • Werk zo het beslag af.
  • Smeer de warme baghrir met een mengsel van gesmolten boter en honing.
  • Serveer en geniet!

Notities

TIPS:
Zorg dat je FIJNE griesmeel gebruikt. Dit is heel belangrijk bij het maken van een perfecte baghrir!
Bij het gieten van het beslag in de pan, dien je dit in één keer te doen. Wanneer je nog extra beslag toevoegt, kan je de gaatjes bedekken.
Wanneer de baghrir gebakken is, dien je ze niet allemaal op elkaar te plaatsen wanneer ze nog warm zijn. Dit kan ervoor zorgen dat de gaatjes verdwijnen door de warmte van de baghrir. Plaats dus elke baghrir na het bakken NIET op elkaar maar langs elkaar. Nadat ze afgekoeld zijn, kan je ze wel op elkaar stapelen.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een antwoord achter

Rating recept