Alle bakrecepten
Bakrecepten voor de thuisbakker van elk niveau.
Welkom bij Keuken van Sou, de allerbeste plek voor bakrecepten. Voor de beginnende bakker én de doorgewinterde patissier; er is altijd een lekker recept te vinden.
Bakrecepten voor de thuisbakker van elk niveau
In deze categorie vind je een reeks recepten, die variëren van zoete lekkernijen tot hartige baksels. Enkele van Soumia haar meest recente recepten zijn:
- Citroencake: een frisse en luchtige cake met een intense citroensmaak, perfect voor de zondagmorgen.
- Zachte aardappelrolletjes: zacht en knapperig, die ideaal zijn als bijgerecht óf gewoon als snack.
- Marokkaanse ovenbroodjes: haal de authentieke smaak van Marokko in huis met deze heerlijke zachte toevoeging aan je maaltijd.
Bakken voor de feestdagen?
De feestdagen en vakanties zijn het ultieme moment om gezellig te bakken voor (of met!) je gezin. Maak speciale traktaties voor een verjaardagsfeestje of breng met jouw magie de feestdagen tot leven. Van versierde kerstkoekjes tot luxe gebakjes; maak de beleving voor je gasten zo mooi mogelijk.
Voor ieder wat wils
Bij bakrecepten denken we vaak aan zoete, ietwat ongezonde baksels. Denk aan taarten, koekjes of cheesecake. Maar er zijn ook zat gezonde bakgerechten, waardoor je veel vaker de kok kan uithangen! Heb je bijvoorbeeld al eens bananenbrood gebakken? Of deze amandelkoekjes? Met veel ervaring of als starter in de keuken, dankzij Soumia haar tips tover je altijd de lekkerste baksels op tafel.
Bananenbrood zakt vaak in, doordat er veel vocht in de bakvorm zit. Ook kan het voorkomen dat het onvoldoende gebakken is of dat je de oven te snel hebt geopend.
Bakpoeder zorgt voor kooldioxidebellen, die de cake laten rijzen. Hierdoor wordt je cake luchtig en zacht.
Gebruik verse ingrediënten, verwarm de room langzaam en zorg voor een gelijkmatige karamelisatie met een brander. Hierdoor krijg je een perfecte knapperige topping.
Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door de mascarpone voor een luchtige structuur. That’s all you need to know 😉
Bak de cheesecake op lage temperatuur, gebruik een waterbad en laat ‘m langzaam afkoelen om barsten te voorkomen.