Bananenbrood

door Soumia

Deze bananenbrood is heerlijk met een kopje koffie of thee. Het is super simpel om te bereiden en alle ingrediënten zal je zeker thuis hebben liggen. De textuur is zowel crunchy als smeuïg en dat maakt het juist zo yummy!

INGREDIËNTEN

  • 230 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 115 g gesmolten boter
  • 150g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • handjevol noten naar keuze, grofgehakt
  • handjevol bakvaste chocolade druppels (optioneel)
  • 1 theelepel kaneelpoeder

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 180°. Vet alvast in bakvorm in met boter en plaats deze opzij.
  • Plaats de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Meng deze met een garde samen en zet deze opzij.
  • In een andere kom mix je met een garde de gesmolten boter en suiker samen.
  • Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en mix alles weer samen. Ga met een spatel doorheen het beslag zodat alle ingrediënten goed opgenomen zijn.
  • Pel de rijpe bananen, breek ze in stukken en prak ze in een puree met behulp van een vork.
  • Voeg erna de bananenpuree toe aan het beslag en mix alles weer mooi samen.
  • Giet nu het beslag bij de bloem en meng voorzichtig met een spatel alles samen.
  • Als laatste kan je de chocolade druppels en gehakte noten toevoegen. Meng alles weer samen.
  • Giet het beslag in de bakblik en strooi er een beetje kaneel over.
  • Bak het op 180° voor 50 à 55 min. Prik in het bananenbrood met behulp van een satéprikker om te checken of het gaar is. Als er geen restjes beslag aan je prikker blijven kleven, dan is ie klaar!
  • Haal de bananenbrood voorzichtig uit de bakvorm en laat deze afkoelen. Je kan ze ook lauw warm serveren. Geniet!

You may also like

4 reacties

Fatima 3 november 2018 - 11:16

Ik geniet van al jou recepten

Reply
Soumia 4 november 2018 - 13:21

Ohh dank je wel! Super lief xx

Reply
Ajkrjh 3 november 2018 - 12:29

Dit bananenbrood is ook wéér Heerlijk👌🏻

Reply
Soumia 4 november 2018 - 13:21

Inderdaad! Het is echt de moeite waard om te proberen, zo lekker xx

Reply

Laat een reactie achter