Diner – January 25, 2023

Bananenbrood

Bananenbrood

Deze bananenbrood is heerlijk met een kopje koffie of thee. Het is super simpel om te bereiden en alle ingrediënten zal je zeker thuis hebben liggen. De textuur is zowel crunchy als smeuïg en dat maakt het juist zo yummy!

Bananenbrood

5 van 2 stemmen

Ingrediënten
  

  • 230 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 115 g gesmolten boter
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • handjevol noten naar keuze grofgehakt
  • handjevol bakvaste chocolade druppels optioneel
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°. Vet alvast in bakvorm in met boter en plaats deze opzij.
  • Plaats de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. Meng deze met een garde samen en zet deze opzij.
  • In een andere kom mix je met een garde de gesmolten boter en suiker samen.
  • Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en mix alles weer samen. Ga met een spatel doorheen het beslag zodat alle ingrediënten goed opgenomen zijn.
  • Pel de rijpe bananen, breek ze in stukken en prak ze in een puree met behulp van een vork.
  • Voeg erna de bananenpuree toe aan het beslag en mix alles weer mooi samen.
  • Giet nu het beslag bij de bloem en meng voorzichtig met een spatel alles samen.
  • Als laatste kan je de chocolade druppels en gehakte noten toevoegen. Meng alles weer samen.
  • Giet het beslag in de bakblik en strooi er een beetje kaneel over.
  • Bak het op 180° voor 50 à 55 min. Prik in het bananenbrood met behulp van een satéprikker om te checken of het gaar is. Als er geen restjes beslag aan je prikker blijven kleven, dan is ie klaar!
  • Haal de bananenbrood voorzichtig uit de bakvorm en laat deze afkoelen. Je kan ze ook lauw warm serveren. Geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

2 thoughts on “Bananenbrood

  1. 5 sterren
    Het recept is heerlijk! Is opgeslagen en ga ik vaker maken!
    Wel even een goed bedoelde opmerking:
    Bij de instructies staat de toevoeging van vanillesuiker er niet bij, deze staat alleen bij de ingrediënten, waardoor ik het bijna was vergeten.
    Heb ze aan de geprakte banaan toegevoegd, maar die moet waarschijnlijk tegelijkertijd met de bakpoeder worden toegevoegd.
    Verder is de cake super heerlijk! Dus bedankt voor het delen!

Laat een reactie achter

Rating recept