0

Winkelwagen

– Ontbijt/Lunch-

Basisrecept crêpes

Er gaat niets boven het maken van een stapel verse, goudbruine crêpes! Dit basisrecept is alles wat je nodig hebt om zelf die heerlijke, dunne Franse pannenkoekjes op tafel te toveren. Het beslag is in een paar minuten klaar met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Even mixen, een rustmomentje (als je tijd hebt), en je bent klaar om te bakken! Het resultaat? Lichte, zachte crêpes die je kunt vullen of beleggen met alles wat je lekker vindt. Van fruit en chocoladepasta tot kaas.

Tips voor de perfecte crêpes:

Laat het beslag rusten: door het beslag 10-15 minuten te laten staan, wordt het eindresultaat nog luchtiger en soepeler.
Gebruik een goede pan: Een dunne anti-aanbakpan of een crêpepan is ideaal om te zorgen dat je crêpes niet vastplakken en mooi gelijkmatig bakken.
Verhit de pan goed: Een hete pan zorgt ervoor dat je crêpes direct beginnen te bakken en niet aan de bodem blijven plakken. Zorg voor een dunne anti-aanbakpan of crêpepan en wacht tot deze goed heet is voordat je begint.
Niet te dik schenken: Schep een kleine hoeveelheid beslag in de pan en kantel direct, zodat het beslag zich mooi dun verspreidt. Dit zorgt voor die flinterdunne, delicate textuur.

Zet je favoriete vullingen klaar en geniet van het bakken, en natuurlijk van elke hap!

Crêpes

Deze dunne pannenkoekjes zijn een echte klassieker uit de Franse keuken. Of je ze nu vult met zoet fruit en slagroom, of liever een hartige twist geeft met kaas en kruiden, crêpes zijn altijd een feestje.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 250 g bloem
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 500 ml melk
  • 1 volle eetlepel gesmolten boter afgekoeld
  • 50 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout

Instructies
 

  • Zeef de bloem in een kom en voeg hier de suiker, de vanillesuiker en zout aan toe. Zet even opzij.
  • Breek de eieren en klop ze los in een kom.
  • Giet hierbij de melk en de gesmolten boter toe. Klop alles weer samen met een garde.
  • Schenk het eiermengsel bij het bloemmengsel en roer het geheel met de garde tot een egaal beslag zonder klontjes. Tip: gebruik een staafmixer om het beslag extra glad te maken, een minuutje mixen is voldoende. Laat het beslag, als je tijd hebt, 10 minuten rusten voor een nog luchtiger resultaat.
  • Verhit vervolgens een koekenpan op een middelhoog vuurtje en besmeer de pan met een beetje boter.
  • Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te schenken. Beweeg de pan in een ronde beweging zodat het beslag gelijkmatig over de bodem van de pan wordt verdeeld.
  • Als de pannenkoek los komt en de randjes beetje gebakken zijn, is het tijd om de pannenkoek om te draaien. Dit duurt ongeveer 1 minuut.
  • Draai de pannenkoek om met behulp van een spatel. Bak dan de andere kant van de pannenkoek totdat deze mooi gebakken is.
  • Werk zo het hele beslag af.
  • Serveer met fruit of smeer ze lekker in met chocolade. Ook lekker als je poedersuiker erop strooit!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

2 gedachten over “Basisrecept crêpes

    1. Wat superleuk om te horen! 😍 Karamel en appeltjes zijn natuurlijk een gouden combinatie, vooral met crêpes! Zo blij dat je ervan genoten hebt! Dankjewel voor het delen, krijg er meteen zin in om het zelf ook zo te proberen! 🍏

Laat een antwoord achter

Rating recept