Ik heb deze heeeerlijke Marokkaanse batbots gevuld met pittige kip😍. Ze combinatie van de lekkere panbroodjes en de kip is gewoon hemels🤤
Deze met kipgevulde batbots zijn onophoudbaar lekker, eenmaal aan beginnen wordt eten tot alles op is😋⚠️
INGREDIËNTEN
Voor de panbroodjes:
- 300g bloem
- 200g fijne griesmeel
- 1 eetlepel droge gist
- 1 eetlepel zout
- 250ml lauw warm water (ongeveer)
Voor de pittige kip:
- 300g kipfilet, in kleine blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel suiker
- handjevol versgehakte koriander/peterselie
- 1 komkommer, in ronde schijven gesneden
BEREIDINGSWIJZE
Voor de panbroodjes:
- Meng de bloem samen met de griesmeel in een kom.
- Voeg vervolgens de gist en zout toe. Meng het samen tot een geheel.
- Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
- Vorm het deeg tot een bol en dek het met een theedoek af. Laat het voor 15min rusten. Dit zal het kneden vergemakkelijken.
- Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in gelijke bollen (zie stappenfoto’s onderaan).
- Dep je vingers in een beetje bloem en druk elke deegbol plat. De dikte is ongeveer 1cm.
- Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
- Verwarm een droge koekenpan of een gietijzeren pan en plaats voorzichtig het brood in de pan.
- Bak het brood op een laag vuurtje totdat beide kanten goudbruin zijn.
- Dek het brood af met een theedoek zodat deze zacht blijven.
Voor de pittige kip:
- Verhit de pan met olie en voeg hier de blokjes kip aan toe.
- Voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak alles mooi samen totdat de kip gaar is.
- Giet daarna de tomatenketchup, ketjap manis en de sambal hierbij. Roer alles mooi samen totdat de kip bedekt is met de sauzen.
- Voeg vervolgens de suiker en de versgehakte koriander/peterselie hieraan toe.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Voor het samenstellen van de broodjes:
- Snijd de broodjes doormidden en vul ze met de kipvulling.
- Plaats een aantal komkommerschijfjes in de broodjes, dit past heerlijk bij pittige kip!
- Serveer en geniet!
STAPPENFOTO’S
12 reacties
Ziet er goed uit! Op de foto lijkt het alsof gebruik is gemaakt van olie klopt dat ? Moet je dan je vingers in olie deppen ipv bloem? Gr
Hi,
Klopt. Je kan ervoor kiezen om je vingers te deppen met bloem of met olie. Beiden werken goed!
Liefs,
Soumia
Ziet er heerlijk uit! Hoeveel batbots kreeg je uit dit recept ?
Hi Naziha,
Het smaakt ook yummy!
Je kan hier ongeveer 5 broodjes uithalen, afhankelijk van de grootte van je balletjes deeg.
Liefs,
Soumia
is een soeplepel gist, dus 15 gr gist , niet heel veel gist voor maar 500 gr bloem en meel ? voor een normaal brood is dat maar 5 à 6 gram gist ……
en dat griesmeel, mag dat ook rijstgriesmeel zijn of speltcouscous ?
Hi Greta,
Bij dit recept is dit niet teveel gist.
Je dient hier het best griesmeel te gebruiken.
Liefs,
Sou
Hey sou, hoe lang kneed jij het deeg in de machine? Groetjes oumaima
Hi Oumaima,
Voor ongeveer 10min. Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen!
Groetjes,
Soumia
Gisteren gemaakt voor de iftar, mijn zoon en ik natuurlijk ook vonden ze heerlijk. Gaan we zeker vaker maken!!!
Thanx voor overheerlijke recept!
Hi Wendy,
Aaahw zo fijn om te lezen! Ik ben blij dat jullie hiervan hebben genoten.
Groetjes,
Soumia
Hey hey,
Ik ga zometeen de ingrediënten halen bij de winkel en vanavond lekker koken….
Het klinkt héél lekker en denk dat het dat óók wel gaat worden… 😉
Ik laat iets weten hoe het was….
Dankjewel alvast voor het recept! ♥ 👌 🍀
Groetjes Franco
Hi Franco,
Oh super! Ik ben nu wel erg benieuwd of het in de smaak is gevallen?
Liefs,
Soumia