Diner – January 25, 2023
Batbot met pittige kip
Batbot met pittige kip
Ik heb deze heeeerlijke Marokkaanse batbots gevuld met pittige kip😍. Ze combinatie van de lekkere panbroodjes en de kip is gewoon hemels🤤
Deze met kipgevulde batbots zijn onophoudbaar lekker, eenmaal aan beginnen wordt eten tot alles op is😋⚠️
Batbot met pittige kip
Ingrediënten
Voor de panbroodjes:
- 300 g bloem
- 200 g fijne griesmeel
- 1 eetlepel droge gist
- 1 eetlepel zout
- 250 ml lauw warm water ongeveer
Voor de pittige kip:
- 300 g kipfilet in kleine blokjes gesneden
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel suiker
- handjevol versgehakte koriander/peterselie
- 1 komkommer in ronde schijven gesneden
Instructies
Voor de panbroodjes:
- Meng de bloem samen met de griesmeel in een kom.
- Voeg vervolgens de gist en zout toe. Meng het samen tot een geheel.
- Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
- Vorm het deeg tot een bol en dek het met een theedoek af. Laat het voor 15min rusten. Dit zal het kneden vergemakkelijken.
- Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in gelijke bollen (zie stappenfoto’s onderaan).
- Dep je vingers in een beetje bloem en druk elke deegbol plat. De dikte is ongeveer 1cm.
- Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
- Verwarm een droge koekenpan of een gietijzeren pan en plaats voorzichtig het brood in de pan.
- Bak het brood op een laag vuurtje totdat beide kanten goudbruin zijn.
- Dek het brood af met een theedoek zodat deze zacht blijven.
Voor de pittige kip:
- Verhit de pan met olie en voeg hier de blokjes kip aan toe.
- Voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak alles mooi samen totdat de kip gaar is.
- Giet daarna de tomatenketchup, ketjap manis en de sambal hierbij. Roer alles mooi samen totdat de kip bedekt is met de sauzen.
- Voeg vervolgens de suiker en de versgehakte koriander/peterselie hieraan toe.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Voor het samenstellen van de broodjes:
- Snijd de broodjes doormidden en vul ze met de kipvulling.
- Plaats een aantal komkommerschijfjes in de broodjes, dit past heerlijk bij pittige kip!
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Salaam Soumia ramadan mubarak ❤️ k heb je recept gemaakt het was heel lekker alleen zie ik geen stappenfotos zoals je in je recept zegt kan dat? Zou handig zijn voor de volgende keer want weet niet of ik het helemaal juist heb gedaan. Groetjes
Salaam lieve Selma, chokran voor de mooie complimenten allereerst 🙂 Ik zal even kijken om dit alsnog te doen in shaa Allah! 🙂