Diner – January 25, 2023

Batbot met pittige kip

Batbot met pittige kip

Ik heb deze heeeerlijke Marokkaanse batbots gevuld met pittige kip😍. Ze combinatie van de lekkere panbroodjes en de kip is gewoon hemels🤤
Deze met kipgevulde batbots zijn onophoudbaar lekker, eenmaal aan beginnen wordt eten tot alles op is😋⚠️

Batbot met pittige kip

Ingrediënten
  

Voor de panbroodjes:

  • 300 g bloem
  • 200 g fijne griesmeel
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 eetlepel zout
  • 250 ml lauw warm water ongeveer

Voor de pittige kip:

  • 300 g kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel suiker
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie
  • 1 komkommer in ronde schijven gesneden

Instructies
 

Voor de panbroodjes:

  • Meng de bloem samen met de griesmeel in een kom.
  • Voeg vervolgens de gist en zout toe. Meng het samen tot een geheel.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
  • Vorm het deeg tot een bol en dek het met een theedoek af. Laat het voor 15min rusten. Dit zal het kneden vergemakkelijken.
  • Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in gelijke bollen (zie stappenfoto’s onderaan).
  • Dep je vingers in een beetje bloem en druk elke deegbol plat. De dikte is ongeveer 1cm.
  • Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
  • Verwarm een droge koekenpan of een gietijzeren pan en plaats voorzichtig het brood in de pan.
  • Bak het brood op een laag vuurtje totdat beide kanten goudbruin zijn.
  • Dek het brood af met een theedoek zodat deze zacht blijven.

Voor de pittige kip:

  • Verhit de pan met olie en voeg hier de blokjes kip aan toe.
  • Voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak alles mooi samen totdat de kip gaar is.
  • Giet daarna de tomatenketchup, ketjap manis en de sambal hierbij. Roer alles mooi samen totdat de kip bedekt is met de sauzen.
  • Voeg vervolgens de suiker en de versgehakte koriander/peterselie hieraan toe.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Voor het samenstellen van de broodjes:
  • Snijd de broodjes doormidden en vul ze met de kipvulling.
  • Plaats een aantal komkommerschijfjes in de broodjes, dit past heerlijk bij pittige kip!
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept