Batbot met pittige kip

door Soumia

Ik heb deze heeeerlijke Marokkaanse batbots gevuld met pittige kip😍. Ze combinatie van de lekkere panbroodjes en de kip is gewoon hemels🤤

Deze met kipgevulde batbots zijn onophoudbaar lekker, eenmaal aan beginnen wordt eten tot alles op is😋⚠️

INGREDIËNTEN

Voor de panbroodjes:

  • 300g bloem
  • 200g fijne griesmeel
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 eetlepel zout
  • 250ml lauw warm water (ongeveer)

Voor de pittige kip:

  • 300g kipfilet, in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel suiker
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie
  • 1 komkommer, in ronde schijven gesneden

BEREIDINGSWIJZE

Voor de panbroodjes:

  • Meng de bloem samen met de griesmeel in een kom.
  • Voeg vervolgens de gist en zout toe. Meng het samen tot een geheel.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
  • Vorm het deeg tot een bol en dek het met een theedoek af. Laat het voor 15min rusten. Dit zal het kneden vergemakkelijken.
  • Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in gelijke bollen (zie stappenfoto’s onderaan).
  • Dep je vingers in een beetje bloem en druk elke deegbol plat. De dikte is ongeveer 1cm.
  • Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
  • Verwarm een droge koekenpan of een gietijzeren pan en plaats voorzichtig het brood in de pan.
  • Bak het brood op een laag vuurtje totdat beide kanten goudbruin zijn.
  • Dek het brood af met een theedoek zodat deze zacht blijven.

Voor de pittige kip:

  • Verhit de pan met olie en voeg hier de blokjes kip aan toe.
  • Voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak alles mooi samen totdat de kip gaar is.
  • Giet daarna de tomatenketchup, ketjap manis en de sambal hierbij. Roer alles mooi samen totdat de kip bedekt is met de sauzen.
  • Voeg vervolgens de suiker en de versgehakte koriander/peterselie hieraan toe.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Voor het samenstellen van de broodjes:

  • Snijd de broodjes doormidden en vul ze met de kipvulling.
  • Plaats een aantal komkommerschijfjes in de broodjes, dit past heerlijk bij pittige kip!
  • Serveer en geniet!

STAPPENFOTO’S

 

6 reacties
11

You may also like

6 reacties

Anoniem 24 april 2020 - 17:12

Ziet er goed uit! Op de foto lijkt het alsof gebruik is gemaakt van olie klopt dat ? Moet je dan je vingers in olie deppen ipv bloem? Gr

Reply
Soumia 25 april 2020 - 12:13

Hi,

Klopt. Je kan ervoor kiezen om je vingers te deppen met bloem of met olie. Beiden werken goed!

Liefs,

Soumia

Reply
Naziha 24 april 2020 - 17:22

Ziet er heerlijk uit! Hoeveel batbots kreeg je uit dit recept ?

Reply
Soumia 25 april 2020 - 12:12

Hi Naziha,

Het smaakt ook yummy!
Je kan hier ongeveer 5 broodjes uithalen, afhankelijk van de grootte van je balletjes deeg.

Liefs,

Soumia

Reply
greta 19 juni 2020 - 10:36

is een soeplepel gist, dus 15 gr gist , niet heel veel gist voor maar 500 gr bloem en meel ? voor een normaal brood is dat maar 5 à 6 gram gist ……

en dat griesmeel, mag dat ook rijstgriesmeel zijn of speltcouscous ?

Reply
Soumia 22 juni 2020 - 17:41

Hi Greta,

Bij dit recept is dit niet teveel gist.

Je dient hier het best griesmeel te gebruiken.

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter