0

Winkelwagen

Diner – January 25, 2023

Batbot met pittige kip

Batbot met pittige kip

Deze Marokkaanse batbots met pittige kip zijn een echte smaakexplosie! De combinatie van de zachte, luchtige panbroodjes en de pittig gekruide kipvulling is simpelweg hemels 🤤. Het zijn van die broodjes waar je niet mee kunt stoppen zodra je eraan begint – eten tot alles op is, gegarandeerd 😋⚠️.

Batbots, ook wel bekend als Marokkaans panbrood, zijn perfect om te vullen met allerlei lekkers, maar deze pittige kipvulling is absoluut een aanrader. De kip wordt op smaak gebracht met een mix van kruiden die zorgen voor een perfecte balans tussen pittig, hartig en lichtzoet. De zachte textuur van de batbot maakt elke hap compleet.

Het leuke van dit recept is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt aanpassen. Wil je de kip iets minder pittig? Gebruik dan een milde kruidenmix of voeg een beetje yoghurt toe aan de vulling. Liever wat extra groenten? Voeg paprika, courgette of champignons toe voor een vullende en gezonde twist.

Deze met kip gevulde batbots zijn ideaal als snack, lunch of zelfs als hoofdgerecht. Serveer ze met een frisse salade of een simpele yoghurtdip om de smaken nog meer in balans te brengen. Of je ze nu maakt voor jezelf of voor een feestje, ze zullen gegarandeerd indruk maken!

Dus waar wacht je nog op? Zet je pan klaar, mix de perfecte pittige kipvulling en geniet van deze heerlijke batbots. Een hap, en je bent verkocht!

Batbot kip

Batbot met pittige kip

Voor deze batbots met pittige kip heb je zachte panbroodjes en een smaakvolle kipvulling nodig. Simpel, veelzijdig en onweerstaanbaar lekker!

Ingrediënten
  

Voor de panbroodjes:

  • 300 g bloem
  • 200 g fijne griesmeel
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 eetlepel zout
  • 250 ml lauw warm water ongeveer

Voor de pittige kip:

  • 300 g kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 1 theelepel suiker
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie
  • 1 komkommer in ronde schijven gesneden

Instructies
 

Voor de panbroodjes:

  • Meng de bloem samen met de griesmeel in een kom.
  • Voeg vervolgens de gist en zout toe. Meng het samen tot een geheel.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen. Je kan hiervoor ook een keukenmachine gebruiken.
  • Vorm het deeg tot een bol en dek het met een theedoek af. Laat het voor 15min rusten. Dit zal het kneden vergemakkelijken.
  • Stort het deeg op een bloem bestoven werkplek en verdeel het in gelijke bollen (zie stappenfoto’s onderaan).
  • Dep je vingers in een beetje bloem en druk elke deegbol plat. De dikte is ongeveer 1cm.
  • Dek de broodjes af met een theedoek en laat deze voor 1 uur rijzen.
  • Verwarm een droge koekenpan of een gietijzeren pan en plaats voorzichtig het brood in de pan.
  • Bak het brood op een laag vuurtje totdat beide kanten goudbruin zijn.
  • Dek het brood af met een theedoek zodat deze zacht blijven.

Voor de pittige kip:

  • Verhit de pan met olie en voeg hier de blokjes kip aan toe.
  • Voeg vervolgens de ui en knoflook toe. Bak alles mooi samen totdat de kip gaar is.
  • Giet daarna de tomatenketchup, ketjap manis en de sambal hierbij. Roer alles mooi samen totdat de kip bedekt is met de sauzen.
  • Voeg vervolgens de suiker en de versgehakte koriander/peterselie hieraan toe.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Voor het samenstellen van de broodjes:
  • Snijd de broodjes doormidden en vul ze met de kipvulling.
  • Plaats een aantal komkommerschijfjes in de broodjes, dit past heerlijk bij pittige kip!
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

2 gedachten over “Batbot met pittige kip

  1. Salaam Soumia ramadan mubarak ❤️ k heb je recept gemaakt het was heel lekker alleen zie ik geen stappenfotos zoals je in je recept zegt kan dat? Zou handig zijn voor de volgende keer want weet niet of ik het helemaal juist heb gedaan. Groetjes

Laat een antwoord achter

Rating recept