Diner – January 25, 2023
BBQ kippenvleugels
BBQ kippenvleugels
BBQ kippenvleugels
Ingrediënten
Voor de kippenvleugels:
- 1 kg kleine kippenvleugels
- 1 theelepel knoflookpoeder of 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- 3 eetlepels zonnebloemolie
Voor de bbq saus:
- 5 eetlepels bbq saus
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sambal als je van pittig houdt
Instructies
Voor de kippenvleugels:
- Was de kippenvleugels schoon en plaats deze in een ruime kom.
- Giet de olie erbij en voeg alle kruiden toe. Meng alles mooi samen totdat de vleugeltjes bedekt zijn met de kruiden en olie.
- Breng ze op smaak met zout en peper.
- Dek ze af met een plastiek folie en laat ze voor minimum 1uur marineren in de koeling. Hoe langer je het laat marineren, hoe beter ze zullen smaken.
Voor de bbq saus:
- Plaats alle ingrediënten van de bbq saus in een kom en meng alles goed samen totdat alle ingrediënten goed zijn opgenomen.
- Zet even opzij.
- Bakken van de kippenvleugels:
- Haal de kippenvleugels uit de koeling en plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Plaats ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 200• voor 30min ongeveer. Elke oven verschilt hierin!
- Ondertussen plaats je de bbq saus die je hebt bereid in een kleine pan en warm je deze op op een laag vuurtje.
- Wanneer de kippenvleugels na 30min in de oven waren, haal je de bakplaat uit de oven.
- Smeer de kippenvleugels helemaal in met de bbq saus (beiden kanten). Wees zeker niet zuinig met de saus!
- Plaats vervolgens de kippenvleugels terug in de oven voor 8 à 10min.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!