0

Winkelwagen

Lunch – 21 oktober 2019

Bissara

Bissara

Deze bissara is een heerlijke, romige en voedzame soep op basis van tuinbonen. Dit traditionele Marokkaanse gerecht is simpel, snel te maken en zit boordevol smaak! De combinatie van knoflook, kurkuma, paprikapoeder en een vleugje harissa geeft de soep een heerlijke kruidige en licht pittige touch.

Bissara wordt vaak gegeten als ontbijt of lunch, vooral in de koudere maanden. Het is een echte comfort food klassieker die je van binnenuit verwarmt en perfect samengaat met vers brood om lekker in de soep te dippen. Het mooie aan dit gerecht is dat het zowel voedzaam als vullend is – een heerlijke bron van plantaardige eiwitten en vezels!

Wat deze soep extra bijzonder maakt, is de eenvoud. Een paar basisingrediënten en een beetje geduld zijn alles wat je nodig hebt om een smaakvolle, romige soep te creëren. Door de tuinbonen zachtjes te laten koken en daarna te pureren, krijg je een zijdezachte structuur die bijna verslavend is. En vergeet niet die laatste drizzle olijfolie op de soep, want dat maakt de smaken nóg intenser!

Wil je variëren? Voeg wat komijn toe voor extra diepte, of top de soep af met een beetje citroensap voor een frisse twist. Hoe je hem ook maakt, deze bissara is een gerecht waar je keer op keer van zult genieten.

Maak een kom van deze heerlijke soep, pak een stuk brood en geniet van een smaakvolle, authentieke maaltijd!

Bissara

Bissara (tuinbonensoep)

Deze bissara is een romige en kruidige Marokkaanse soep op basis van tuinbonen. Heerlijk verwarmend, voedzaam en perfect met een stuk vers brood!

Ingrediënten
  

  • 200 g tuinbonen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel harissa
  • zout en peper naar smaak
  • 800 ml water

Instructies
 

  • Spoel de tuinbonen onder koud water schoon.
  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg hier de tuinbonen aan toe.
  • Voeg de knoflook toe en alle kruiden. Meng alles goed samen en laat kort even aanbakken.
  • Breng vervolgens alles op smaak met zout en peper.
  • Giet de water hieraan toe en breng de soep aan de kook voor ongeveer 30min of totdat de tuinbonen gaar zijn.
  • Mix alles vervolgens samen met een staafmixer of in een blender.
  • Moest de soep te dik zijn, voeg er dan een beetje water aan toe.
  • Giet de soep in een kom en giet er nog een beetje olijfolie overheen. Dit zal alle smaken nog meer tot stand brengen!
  • Serveer eventueel met brood en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Laat een antwoord achter

Rating recept