Lunch – 21 oktober 2019
Bissara
Bissara
Bissara (tuinbonensoep)
Ingrediënten
- 200 g tuinbonen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel harissa
- zout en peper naar smaak
- 800 ml water
Instructies
- Spoel de tuinbonen onder koud water schoon.
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg hier de tuinbonen aan toe.
- Voeg de knoflook toe en alle kruiden. Meng alles goed samen en laat kort even aanbakken.
- Breng vervolgens alles op smaak met zout en peper.
- Giet de water hieraan toe en breng de soep aan de kook voor ongeveer 30min of totdat de tuinbonen gaar zijn.
- Mix alles vervolgens samen met een staafmixer of in een blender.
- Moest de soep te dik zijn, voeg er dan een beetje water aan toe.
- Giet de soep in een kom en giet er nog een beetje olijfolie overheen. Dit zal alle smaken nog meer tot stand brengen!
- Serveer eventueel met brood en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!