– Bakrecepten –
Blauwe bessencake
Zachte, vochtige cake
Ik wilde weer gezonder gaan doen, je kent het wel, op voeding letten en sporten. Het resultaat is nu al te zien, want mijn cake is in topvorm! Deze heerlijke blauwe bessencake is zo lekker, zacht en vochtig dat je niet eens een kopje thee of koffie erbij nodig hebt. Probeer het eens bij één stuk te houden, ik daag jou uit!
Bekijk hieronder het recept of surf direct door naar één van de andere bakrecepten van Soumia. Laat je inspireren door de lekkerste homemade recepten met een Marokkaanse/Afghaanse invalshoek. Dan nu, succes met het bakken van deze moist cake!
Blauwe bessencake
Mmmmoist. Dit gerecht is Bridgerton-waardig, zo mooi is het om te aanschouwen. Laat staan hoe fijn de smaak is met deze verse blauwe bessen.
Ingrediënten
- 4 eieren medium grootte
- 250 g plantaardige/roomboter gesmolten en afgekoeld
- 280 g suiker
- 120 ml water
- 2 eetlepels citroensap 1 middelgrote citroen ongeveer
- 1 zakje bakpoeder 15g
- 300 g bloem
- 1 theelepel zout
- 200 g verse blauwe bessen
- 1 eetlepel poedersuiker voor de afwerking
- slagroom optioneel, voor bij het serveren
Instructies
- Plaats de eieren in een ruime mengkom en breek ze even los met een garde.
- Giet hierbij de gesmolten én afgekoelde boter. Het is belangrijk dat je de boter laat afkoelen anders krijg je straks gebakken ei. Niet zo smakelijk dus. Roer het geheel weer samen met een garde.
- Voor dit recept heb je trouwens geen handmixer of keukenmachine nodig. Lekker gemakkelijk. Mocht je het toch willen gebruiken, let dan op dat je het niet teveel zal overmixen. Zo blijft je cake heerlijk luchtig.
- Voeg daarna de suiker, het water en de citroensap toe. Mix weer kort samen met de garde.
- Ga even met de spatel langs de zijkanten van de kom, zodat er niks aan de bodem blijft liggen.
- Voeg vervolgens de bloem en de bakpoeder toe. Als je extra moeite wilt doen kan je deze zeven maar dit is niet per se nodig in dit recept.
- Roer het geheel weer samen met een garde. Ga weer opnieuw met de spatel langs de zijkanten. Bloem verstopt zich graag op de bodem dus zorg dat alles mooi gemengd is in het beslag.
- Plaats de blauwe bessen in een kom en voeg 1 eetlepel bloem hieraan. Schud of meng het samen zodat de blauwe bessen bedekt zijn met de bloem en zo een dun laagje bloem verkrijgen. Zo zullen de blauwe bessen niet zakken naar de bodem tijdens het bakken en zijn ze mooi verdeeld.
- Voeg nu de blauwe bessen toe aan je beslag. Meng het geheel (niet roeren!) samen met een spatel
- Vet je bakvorm in met boter en bestuif deze met bloem. Schud het resterend bloem eruit.
- Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak deze voor 45minuten op 175°
- Je kan de gaarheid van de cake controleren met behulp van een satéprikker. Prik deze in het midden van de cake. Komt de prikker droog uit dan is de cake klaar. Mocht je nog nat beslag zien op de satéprikker dan dien je deze langer te bakken.
- Wanneer de cake gebakken is, laat je deze in de vorm zelf afkoelen voor ongeveer 15 à 20min (erg belangrijk!).
- Ga eerst met een mes langs de zijkanten zodat de cake er gemakkelijk uitkomt. Verwijder de cake voorzichtig uit de vorm.
- Laat de cake nu volledig afkoelen.
- Strooi er nu wat poedersuiker overheen en serveer het met lekkere slagroom!
- Geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Heerlijke cake! Heb deze cake nu al een paar keer gebakken (wel de hoeveelheid suiker gehalveerd) en blijft echt een treat. Dank je wel!
Dankje lieve Farida voor de complimenten! 🙂 Hihi al verminder je de suikers, blijft alsnog lekker 🙂