Diner – January 25, 2023

Bloemkool aardappel ovenschotel

Bloemkool aardappel ovenschotel

Woowww dit recept is echt buitenaards lekker! 😍👽 @nasa heeft mij een bericht gestuurd nadat ze deze aardappel met bloemkool ovenschotel voorbij zagen komen🛸😋🤭⠀
Elk laag van deze schotel draagt bij aan een heerlijke opeenstapeling van genot🥰😋. De bechamelsaus als het culinair cement van de schotel maakt elke hap suuuper creamyyy🤤⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Suuuper easy om te maken & smullen 100% gegarandeerd!😍😋

Bloemkool aardappel ovenschotel

Ingrediënten
  

  • 2 pakjes voorgekookte aardappelschijfjes 800g totaal
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 rode paprika fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 bloemkool in roosjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • halve theelepel chilipoeder als je van pittig houdt
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak
  • 1 zakje geraspte kaas

Voor de bechamelsaus:

  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 700 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

Voor de groentevulling:

  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg hierin de ui, paprika en knoflook toe.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe en meng alles mooi samen. Bak alles goed samen totdat de ui en paprika zacht en glazig worden.
  • Ondertussen kook je de bloemkool roosjes in een aparte pan bijna gaar.
  • Wanneer de bloemkool bijna gaar is, giet je ze af en voeg je het toe aan de ui en paprika.
  • Meng alles goed samen en breng het op smaak met zout en peper.
  • Zet even opzij.

Bechamelsaus:

  • Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door met behulp van een garde. Je bent nu een roux aan het vormen. Blijf constant roeren totdat er zich een dun bloemlaagje vormt op de bodem van je pan.
  • Giet de melk beetje bij beetje toe aan de roux en roer het stevig met een garde totdat je een gladde saus verkrijgt. Het is belangrijk om constant te roeren zodat er geen klontjes meer vormen in de saus.
  • Kruid de bechamelsaus met zout,peper en nootmuskaat. Roer alles mooi samen, haal het van het vuur en zet even opzij.

Samenstellen van de schotel:

  • Vet een ruime ovenschaal in met een beetje boter.
  • Begin eerst met een laagje van de voorgekookte aardappelschijfjes. Plaats deze mooi langs elkaar totdat de bodem van de schaal bedekt is met de aardappelschijfjes.
  • Verdeel daarna de gehele groentevulling over de aardappelschijfjes. Verspreid ze met behulp van een spatel of lepel gelijk.
  • Giet vervolgens de helft van de béchamelsaus over de groenten en de aardappelschijfjes.
  • Plaats weeral een laagje van de aardappelschijfjes erboven. Verdeel deze weer mooi totdat de groenten bedekt zijn met de aardappelschijfjes.
  • Giet daarna de resterende béchamelsaus over het geheel. Zorg dat de aardappelschijfjes helemaal bedekt zijn met de saus.
  • Verdeel als laatste de geraspte kaas over heel de aardappelen. Strooi nog een beetje gedroogde basilicum over de kaas en dek de schotel af met aluminiumfolie.
  • Plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 200° voor ongeveer 35 à 40min of totdat de aardappelschijfjes gaar zijn.
  • Na 20min baktijd haal je de aluminiumfolie eraf en voeg je nog extra geraspte kaas toe.
  • Laat het voor de laatste 15min bakken op de grillstand zodat de bovenkant mooi goudbruin wordt.
  • Serveer het met een frisse salade en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept