Ik wiel grag etenn bieschtellen maar iek nog geen aubergine💁🏻♂️📝. Ektt slegte servies hier😤
Je hoeft niet naar het restaurant, want deze aubergines zijn net teruggekeerd van een reisje naar Afghanistan en kijk eens wat het resultaat is geworden🇦🇫: Borani banjan😍
De aubergines worden in schijfjes gefrituurd en dan in een heerlijk badje van tomaten- en yoghurtsausje gestopt🤤. Enige bestek wat je nodig hebt is een lekker stuk brood!
INGREDIËNTEN
Voor de tomatensaus:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 tomaten, in blokjes gesneden (met schil)
- 1 blikje tomatenpuree (140g)
- 1 theelepel kurkuma
- halve theelepel chilipoeder (als je van pittig houdt)
- zout en peper naar smaak
- 2 grote aubergines
- olie om te frituren
Voor de yoghurtsaus
- 250g volle yoghurt
- 1 eetlepel gedroogde munt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- zout naar smaak
BEREIDINGSWIJZE
- Verhit een ruime pan met zonnebloemolie en voeg hieraan de fijngehakte ui en knoflook toe.
- Bak deze op een laag vuurtje voor 10min totdat de ui en knoflook goudbruin worden.
- Voeg daarna de blokjes tomaten hieraan toe en laat het geheel sudderen voor 15min.
- Wanneer de tomaten wat zachter worden, pureer je ze met een vork plat terwijl ze aan het koken zijn. (zie stappenfoto)
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng alles mooi samen.
- Daarna voeg je de kurkuma en chilipoeder toe.
- Breng het op smaak met zout en peper.
- Als de saus te dik wordt kan je er wat water aan toevoegen. Laat het nu nogmaals voor 10min sudderen op een laag vuurtje.
- Ik heb ervoor gekozen om de schil van de aubergine in stroken weg te schillen. Je kan ook de volledige schil van de aubergine verwijderen.
- Snijd daarna de aubergines in schijfjes. De schijfjes mogen niet te dik zijn maar ook niet te dun (zie stappenfoto’s)
- Verhit daarna een ruime pan met frituurolie. Wanneer de olie heet is, voeg je beetje voor beetje de schijfjes aubergine toe. Frituur de aubergines totdat ze goudbruin worden aan beiden kanten.
- Plaats de gefrituurde aubergines op een keukenpapier en werk de resterende aubergines af.
- Voeg vervolgens de aubergines aan de tomatensaus voorzichtig toe en meng alles voorzichtig samen totdat de aubergines helemaal bedekt zijn met de tomatensaus. Laat deze even sudderen op een laag vuurtje.
- Plaats daarna de yoghurt in een kom en voeg hieraan de gedroogde munt, knoflook en de citroensap toe. Breng het op smaak met zout en meng alles mooi samen.
- Neem vervolgens een ruim bord waarin je de borani banjan zal serveren.
- Begin met een laagje van de yoghurtsaus en verspreid deze over heel je bord.
- Plaats erboven de tomatensaus met aubergines.
- Verspreid er vervolgens weer de yoghurtsaus bovenop.
- Strooi als laatste de gedroogde munt bovenop de saus.
- Serveer met brood en/of rijst & geniet!
8 reacties
Deze vandaag gemaakt, superlekker. Bedankt !
Oh zo leuk om te lezen! Ik ben blij dat je ervan hebt genoten!!
Dit is een heerlijk gerecht. Bedankt!
Super lekker
Vandaag gemaakt…ooh het was heeeerlijk! bedankt voor het recept! Ik heb de aubergines gegrild ipv gefrituurd, maar nog steeds echt lekker. Bedankt voor dit recept!!
Heb dit gisteren gemaakt, super lekker! Moge Allah jou belonen voor deze mooie en nuttige site!
Hi Sara,
Aaahw zo leuk om te lezen! Ik ben blij dat ik je kan inspireren met mijn recepten 🙂
Allahoema ameen op jouw mooie dua!
Liefs,
Soumia
Dit gerecht vanavond gemaakt, samen met de Kabuli palaw, echt heeeerlijk gegeten! Dank je!!