Bountycake

door Soumia

Bounty Cake, een heerlijke kokoscake die je niet wilt missen!

Ik heb een heleboel positieve reacties gekregen op dit recept via mijn insta stories, dus vandaag wil ik iedereen aan moedigen om het te proberen. Het is en blijft een succes bij iedereen! Vooral als je een kokosliefhebber bent! Het proeft ook precies naar bounty, zo lekker!

Een mooie cake die alle liefhebbers van kokos en chocolade zal vermaken. 1 laag bestaat uit een heerlijke smeuïge chocolade cake, deze smelt gewoon in je mond, bedekt met een dikke laag zoete hemelse kokos en bekroond met heerlijke chocolade!

Ik hoop alleszins dat je dit recept leuk vindt en als je dit recept zou maken, snap een foto en gebruik hashtag #keukenvansou of tag mij op Instagram – Ik zie je creaties heel graag terug op Instagram, Facebook, Snapchat!

BEKIJK HIER DE VIDEO VAN DE BOUNTYCAKE (2MIN):

 

INGREDIËNTEN

CAKE

  • 125g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100ml zonnebloemolie
  • 100ml melk
  • 175g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder

KOKOSLAAG

  • 200ml melk
  • 100g boter
  • 3 eetlepels fijne griesmeel
  • 100g suiker
  • 100g geraspte kokos, ongezoet

CHOCOLADELAAG

  • 200g witte chocolade
  • 70g melkchocolade

BEREIDINGSWIJZE

CAKE:

  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker samen tot een lichtgele massa.
  • Voeg de melk en olie hieraan toe en mix alles samen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder doorheen en mix alles weer samen.
  • Plaats het bakpapier op de bodem van de cakevorm en vet de zijkanten in met boter en een beetje bloem.
  • Bak de cake voor 30min in een voorverwarmde oven op 180°.

KOKOSLAAG:

  • Smelt de boter samen met de melk in een steelpan.
  • Wanneer de boter volledig gesmolten is, voeg je er de griesmeel aan toe. Doe dit op het laagste vuur.
  • Blijf constant roeren met een houten lepel totdat je een papje verkrijgt.
  • Wanneer het een mooi papje wordt, zonder klonters, verwijder je deze van het vuur.
  • Voeg vervolgens onmiddellijk de suiker en kokospoeder toe. Roer weer alles mooi samen.

VORMEN VAN DE CAKE:

  • Wanneer de cake gebakken is, haal je deze uit de oven. Verwijder deze NIET van de cakevorm.
  • Druk de cake zachtjes plat met een keukenpapier of schone theedoek wanneer deze nog warm is. Dit zorgt ervoor dat je cake niet bol zal staan.
  • Verdeel dan met behulp van een spatel beetje bij beetje de kokoslaag over de gehele cake. Zorg dat je deze gelijk verdeelt over de gehele cake en dus een gelijke laag krijgt van de kokos.

CHOCOLADE LAAG:

  • Smelt de witte chocolade met 1 eetlepel zonnebloemolie in een steelpan.
  • Giet de gesmolten witte chocolade over de gehele cake totdat je de bovenste laag niet meer ziet.
  • Smelt vervolgens de melkchocolade samen met 1 eetlepel zonnebloemolie in een steelpan.
  • Plaats deze in een boterhamzakje of spuitzakje en knip er met een schaar een klein puntje vanaf.
  • Spuit dan horizontale lijnen op de witte chocolade.
  • Ga er dan met een satéprikker over om een marmer effect te creëren (zie video voor instructies).
  • De cake haal je nog steeds NIET uit de cakevorm!
  • Plaats de cake met de vorm in de koelkast voor minimum 4 uur of totdat de chocolade laag verhard is.
  • Wanneer je de cake uit de vorm haalt, ga je eerst voorzichtig met een mes langs de zijkanten om de cake los te maken. Ik raad je aan om een cakevorm te gebruiken met een open klep, dit maakt het gemakkelijk om de cake uit de vorm te halen. (zie cakevorm die ik gebruik in de video).
  • Maak gebruik van een scherpe mes bij het snijden van de cake.
  • Serveer en geniet!

Ps: dit recept is NIET door mij uitgevonden. Deze heb ik gekregen van een lieve vriendin en wil het graag met jullie delen!

Extra:

  • Ik gebruik de chocolade van de Lidl. Uit ervaring vind ik dat deze het beste kan smelten en het smaakt ook super lekker!
  • Je kan het marmer effect weglaten en met een satéprikker er helemaal over heen gaan waarbij de witte en melkchocolade door elkaar heen gaan. Dit creëert ook een super mooi effect.
  • Heb je liever melkchocolade? Verwissel dan de verhoudingen van de chocolade in het recept.

4 reacties
18

You may also like

4 reacties

Siham 14 september 2018 - 10:37

Hoe groot is je bakvorm?
En kan je elke boter gebruiken?

Reply
Soumia 17 september 2018 - 11:54

Hey Siham,

Sorry voor mijn late reactie.. De bakvorm is 26cm maar je kan elke bakvorm gebruiken naar keuze, hoe kleiner de bakvorm hoe hoger de cake zal zijn. Jaa het beste kan je boter gebruiken voor dit recept

Reply
Sanae 15 februari 2019 - 13:20

Hoi ik heb geen kokospoeder.

Reply
Soumia 15 februari 2019 - 13:28

Hey Sanae,

Geraspte kokos is heel belangrijk in dit recept, anders is het helaas geen bountycake meer x

Reply

Laat een reactie achter