Diner – January 25, 2023
Broccoli ovenschotel met kip en rijst
Broccoli ovenschotel met kip en rijst
Dit is het perfecte gerecht als je jezelf op korte tijd wilt overtreffen in de keuken. Het is zo simpel om te bereiden, snel klaar en smaakt erg lekker! Je kunt hem gemakkelijk van tevoren klaarmaken zodat je ’s avonds haast geen werk meer hebt. Je mag er zeker van zijn dat het hele gezin verzot is op deze heerlijke ovenschotel met kip, broccoli en rijst in een lekkere romige tomatensaus!
Broccoli ovenschotel met kip en rijst
Ingrediënten
- 400 g rijst
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 ui fijngesneden
- 1 broccoli in roosjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 kipfilets in blokjes
- 300 ml tomaten passata
- 200 ml kookroom
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel curcuma
- handje vol fijngehakte peterselie/koriander
- zout en peper naar smaak
- scheutje olijfolie
- handjevol geraspte kaas
- Panko kruimels of broodkruimels optioneel
Instructies
- Kook de rijst in een pan met kokend water gaar (volg de instructies op de verpakking). Giet af en zet de rijst opzij.
- Verwarm alvast de oven voor op 180°.
- Verhit in een ruime pan de olijfolie en voeg hierin de blokjes kipfilet aan toe. Bak deze gaar voor ongeveer 3 à 4min.
- Voeg nu de paprika, ui, knoflook en broccoli toe. Laat deze voor een aantal minuten zachtjes meebakken.
- Giet vervolgens de tomatensaus eraan toe en alle kruiden. Meng alles mooi samen.
- Giet de kookroom erbij en laat deze voor 2min inkoken.
- Voeg nu de gekookte rijst aan de saus en schep alles goed door elkaar.
- Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Schep de helft van het rijstmengsel in een ruime ovenschaal en verdeel een beetje geraspte kaas erover.
- Schep de rest van rijst er bovenop en bedek het nogmaals met geraspte kaas en de broodkruimels.
- Plaats de schaal in de oven en bak voor ongeveer 15 min of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Net gemaakt het was heerlijk, bedankt weer voor je heerlijke recept! Ook de kinderen vonden het erg lekker alhamdolilah