Brownie cake uit de Airfryer

door Soumia

Hii foodies!

Ik besloot weer om gebruik te maken van mijn Homie Airfryer. In het verleden heb ik een leuke winactie gedaan waarbij ik een aantal Airfryers kon uitdelen + ook veel kortingen erboven op dus weet ik dat velen van jullie nu een Airfryer bezitten!

Tot nu toe had ik de airfryer enkel gebruikt voor het bakken van frietjes, kippenboutjes, burgers etc en dit gaat allemaal prima! Maar omdat het eigenlijk een kleine heteluchtoventje is, kan je er veel meer in bakken. Dus ging ik aan de slag met deze heerlijke browniecake! Ik was zo verbaasd van het resultaat en moest dit gewoon delen met jullie! De browniecake is heerlijk smeuïg vanbinnen en vanbuiten is ie krokant wat ik dus totaal niet verwacht had van de Airfryer. Laten we eraan beginnen!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 70g chocolade (hoe beter de kwaliteit hoe beter het zal smaken)
  • 2 eieren
  • 100g suiker
  • 60g bloem
  • 125g boter

Klop de eieren met behulp van een handmixer samen met de suiker, totdat je een lichtgele massa verkrijgt.

Hak de chocolade in grove stukken en smelt deze samen met de boter in een steelpan . Doe dit op een middelzacht vuurtje totdat de chocolade volledig gesmolten is. Meng met een spatel alles goed samen.

Voeg vervolgens de gesmolten chocolade/boter mengsel aan de eier/suikermengsel. Mix het weer kort samen met behulp van een handmixer.

Zeef vervolgens de bloem erdoorheen en meng dit voorzichtig met een spatel samen. Als laatste kan je nog een handjevol gehakte hazelnoten/amandelen hieraan toevoegen. Wil je liever stukjes chocolade in je cake, kan je er stukjes chocolade aan toevoegen. Het is jouw browniecake dus leef je maar uit haha.

Verwarm de Airfryer voor op 160°. Vet vervolgens de bakvorm in. Als je een Airfryer set hebt, dan kreeg je er ook een kleine bakvorm ter grootte van 20 cm bij. Heb je een grotere bakvorm, verdubbel dan de ingrediënten van dit recept! In deze bakvorm giet je dus het beslag in. Laat het voor 50 min in de Airfryer. De buitenkant zal lekker krokant zijn en de binnenkant heerlijk smeuïg.

Heb je geen Airfryer? Bak deze cake dan af op 180° voor 35min in de oven!

Wanneer de cake gebakken is, laat je deze volledig afkoelen voor ongeveer 30min in de bakvorm. Snijd deze vervolgens een mooie vierkante stukjes. Een toefje slagroom en aardbeien erbij en smullen maar!

Wat is jouw ervaring met de Airfryer en wat bereiden jullie er zoal in?

Heel veel bakplezier lieve foodies!

 

You may also like

1 reactie

Ouarda 23 oktober 2018 - 09:02

Ik heb de brownies in de oven gemaakt, ze waren lekker maar niet zo smeuig als ik wou. Wat zou ik verkeerd hebben gedaan denk je? Thxxxx

Reply

Laat een reactie achter