Bulgur met een stoofvleessausje

door Soumia

INGREDIENTEN (voor 4 personen)

  • 300g Bulgur
  • 200g rundsvlees, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel gemberpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 200ml tomatensaus met basilicum (fles Lidl)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander

BEREIDINGSWIJZE

  • Plaats de bulgur in een pan en voeg hier gekookt water aan toe.  Het water moet 4 tot 5 cm uitsteken. Dek de pan af met een deksel en laat het koken voor 15 min. Zodra de bulgur gaar is,  zet je het vuur uit en plaats je een keukenpapier op de bulgur. Plaats hierop dan de deksel en laat het even voor 10min staan zodat de vocht opgenomen kan worden.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met de olijfolie en voeg hieraan de blokjes rundsvlees aan toe. Bak het vlees totdat het wat bruiner wordt.
  • Voeg vervolgens de ui, knoflook, paprika en alle kruiden toe. Meng alles goed samen en laat het geheel bakken totdat de ui glazig wordt. Voeg indien nodig extra olijfolie toe.
  • Giet vervolgens de tomatensaus toe en een scheutje water. Dek het af en laat het geheel rustig sudderen voor 20min op een laag vuurtje. Roer tussendoor de saus.
  • Na 20 min voeg je de ketjap manis toe en meng alles goed samen. Laat het zachtjes koken voor een aantal minuten.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Werk het af met de fijngehakte koriander/peterselie.
  • Serveer het met de bulgur en geniet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Laat een reactie achter