Diner – January 25, 2023

Bulgur op Marokkaanse wijze

Bulgur op Marokkaanse wijze

Bij mijn volgend recept breng ik Marokko en Turkije bij elkaar🇲🇦🇹🇷. Twee heeerlijke cuisines met de grootste variatie in texturen, geuren en smaken😍❤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
In beide landen zijn soapseries onmisbaar dus ik zal het recept in een mini-soapserie verder beschrijven met als hoofdrolspelers: Bulgur en Couscous🤭
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bulgur en Couscous wilden dolgraag met elkaar trouwen💍 maar de (toekomstige) schoonmoeders Kisir en Tajine kwamen niet met elkaar overeen😔. Ze deden alles eraan om het huwelijk niet door te laten gaan.. Zo waagde Tajine een keer een poging om samen met haar 2 vriendinnen Na3Na3 en Msemen een val te zetten voor Bulgur zodat ze konden bewijzen aan Couscous dat Bulgur niet de juiste persoon was om mee te trouwen😲. Bij deze poging ontplofte onbedoeld de auto waarin Bulgur zat😱. Wonder boven soapwonder, overleefde Bulgur dit! Kisir wilde haar wraak door haar buurvrouwen Pide en Manti op zowel Couscous als Tajine af te sturen😧. Onopgemerkt wilden ze het eten van hun vergiftigen met een overdosis chili en keken op een afstand of hun plan zou werken.. Tot hun verbazing, zagen ze Couscous en Tajine er volop van genieten🌶😋. Beide schoonmoeders zagen uiteindelijk in dat het meant to be was voor Bulgur en Couscous om samen te zijn🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Het resultaat: een heeeerlijke schotel Bulgur met een couscous saus😍🤤

Bulgur op Marokkaanse wijze

Ingrediënten
  

Voor de bulgur (kisirlik):

  • 500 g bulgur kisirlik
  • 650 ml water
  • 1 theelepel zout

Voor de saus:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 300 g kipfilet of vlees naar keuze
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1 verse tomaat in blokjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1200 ml water
  • 1 rode paprika grofgesneden
  • 2 à 3 rapen in grote blokjes gesneden
  • 3 wortelen in reepjes gesneden
  • halve pompoen in grote blokken gesneden
  • 1 courgette in grote blokken gesneden
  • handjevol verse koriander/peterselie

Instructies
 

Voor de bulgur (kisirlik):

  • Plaats de bulgur in een ruime kom en voeg hieraan de zout toe. Meng het samen zodat de zout zich goed verdeelt over de bulgur.
  • Giet er kokend water overheen totdat deze net boven de bulgur komt. Dek de kom af en zet het opzij voor 15min.
  • Roer vervolgens de bulgur voorzichtig los met een vork.

Voor de saus:

  • Verhit een ruime pan met zonnebloemolie of olijfolie.
  • Voeg hieraan de blokjes kipfilet en alle kruiden. Meng alles goed samen en bak deze mooi goudbruin.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de verse tomaten toe en de blokjes tomaat uit blik. Meng alles mooi samen en laat het koken voor een 5 tal minuten.
  • Giet het water hieraan toe en breng de saus aan de kook.
  • Zodra de saus begint te koken, voeg je de wortelen en rapen toe. Deze hebben de langste kooktijd nodig.
  • Na 15min voeg je de courgette, pompoen en rode paprika toe.
  • Laat het geheel koken voor 30min of totdat de groenten gaar zijn.
  • Voeg als laatste de verse koriander/peterselie hieraan toe.

Serveren:

  • Verdeel de bulgur over een ruim bord en serveer deze in de vorm van een pyramide (optioneel).
  • Plaats daarna de kip en groenten in het midden. Je kan het serveren zoals op de foto door de wortelen aan de zijkant te plaatsen en de resterende groenten eromheen.
  • Giet daarna de saus over het geheel.
  • Serveer en geniet!

Notities

Disclaimer:
Dit is een zelfbedacht recept en dus GEEN traditionele Turkse bulgur of Marokkaanse couscous gerecht!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept