Van dit gerecht wil je niet enkel een beetje van eten maar een helebul-gur!⠀⠀⠀⠀
Healthy and yummyyy dus genieten zonder schuldgevoel. Het is een super simpele bulgur salade met lamsgehaktballen en een avocadocreme saus om het lekker romig te houden. De ene lepel na de andere zal met hoge snelheid naar jouw mond willen opvolgen omdat je er niet genoeg van kunt krijgen.

Bulgursalade met lamsgehaktballen en avocado crème
Soumia Van dit gerecht wil je niet enkel een beetje van eten maar een helebul-gur!⠀⠀⠀⠀ Healthy and yummyyy dus genieten zonder… Recepten Bulgursalade met lamsgehaktballen en avocado crème European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor de gehaktballen:
- 300g lams- of rundsgehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel broodkruimels/panko/paneermeel
- 1/2 theelepel komijn
- zout en peper naar smaak
- 1/2 theelepel chilipoeder/chilivlokken (alleen als je van pittig houdt)
- handjevol versgehakte koriander/peterselie
Voor de salade:
- 100g bulgur
- 200ml water
- 150g kerstomaten (hoeveelheid is ook naar eigen smaak)
- 1 (kleine) rode paprika, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 handjes vol rucola sla of sla naar keuze
- handjevol versgehakte koriander/peterselie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel saladekruiden (verkrijgbaar bij Lidl)
Voor de avocado crème:
- 1 rijpe avocado
- 2 eetlepels yoghurt (volle/magere/Griekse)
- snufje zout en peper
- 1 eetlepel citroensap
Voor de afwerking:
- handjevol grof gehakte pistachenoten
- aantal muntblaadjes
Bereidingswijze
Voor de gehaktballen:
- Plaats het gehakt in een ruime kom en voeg hier alle ingrediënten aan toe die vermeld staan bij de ingrediëntenlijst voor de gehaktballen.
- Meng alles goed samen en dek de kom af. Plaats deze voor minimum 30 minuten in de koelkast zodat de smaken 1 geheel worden.
- Verwarm de oven alvast voor op 180° en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verwijder het gehakt uit de koelkast en vorm balletjes of staafjes hiervan.
- Plaats deze op de bakplaat.
- Bak de gehaktballen/staafjes voor 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180°.
Voor de salade:
- Breng een pan aan de kook met 200ml water.
- Voeg hieraan de bulgur toe en kook deze voor 15minuten ongeveer. Lees ook de gebruiksaanwijzing op de bulgur voor de bereidingswijze. Elke bulgur kan hierin verschillen. Check de bulgur op gaarheid met een vorkje.
- Giet de bulgur af en plaats deze in een ruime kom. Laat deze even afkoelen.
- Voeg vervolgens de resterende ingrediënten van de salade aan de bulgur en meng alles goed samen.
- Zet even opzij.
Voor de avocado crème:
- Zorg dat de avocado rijp is zodat deze zacht is.
- Schep het vruchtvlees uit de avocado en plaats deze in een hakmachine/blender.
- Voeg hieraan de yoghurt en de citroensap toe.
- Mix het geheel samen totdat je een romige crème verkrijgt.
- Breng op smaak met zout/peper en meng het goed samen.
Voor het samenstellen van de salade
- Schep de bulgursalade in een kommetje en verdeel hierover de gehaktballen.
- Besprenkel de salade met de avocadocrème. Hoe romiger je de salade wilt, hoe meer je avocado crème dient toe te voegen.
- Werk als laatste af met grof gehakte pistachenootjes en de muntblaadjes.