Een taco is eigenlijk een wrap die zijn vulling knuffelt.⠀⠀⠀⠀⠀
Deze heerlijke zachte taco slaat de taco-armen over lekkere cajun garnalen met een heerlijke avocado crème en een zomerse ananas salade om het af te werken. De frisse saus maakt de knuffel helemaal compleet!⠀⠀⠀⠀

Cajun garnalen taco's met een ananas salsa salade
Soumia Een taco is eigenlijk een wrap die zijn vulling knuffelt.⠀⠀⠀⠀⠀ Deze heerlijke zachte taco slaat de taco-armen over lekkere cajun… Recepten Cajun garnalen taco’s met een ananas salsa salade European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
De avocado crème:
- 1 rijpe avocado
- 1 kleine ui, versnipperd
- handjevol peterselie, fijngesneden
- snufje zout
- snufje zwarte peper
- 1 theelepel citroensap
De garnalen:
- 350g garnalen (king prawn)
- 1 eetlepel cajun kruiden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder of 2 teentjes verse knoflook (fijngehakt)
- snufje zout (mochten de cajun kruiden geen zout bevatten)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel zonnebloemolie/maïsolie
De saus:
- 4 eetlepels Griekse yoghurt (of volle yoghurt)
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel chilisaus
- 1 theelepel bieslook (kruid)
- snufje zout
De ananas salsa:
- 300g ananas, in blokjes gesneden
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- 1 kleine rode ui, versnipperd
- 1 eetlepel saladekruiden (Lidl of naar keuze)
- snufje zout
- 1 theelepel zonnebloemolie
- 1 theelepel citroensap
- handjevol verse peterselie, fijngesneden
Bereidingswijze
De avocado crème:
- Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd het in blokjes en plaats het in een kom.
- Plet het met een vork tot een puree.
- Voeg de resterende ingrediënten van de avocado crème toe en meng alles goed samen.
- Zet opzij in de koelkast.
De garnalen:
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal (tenzij ze zonder darmkanaal verkocht worden is dit niet nodig: lucky you!) en plaats deze in een kom.
- Voeg alle resterende ingrediënten van de garnalen toe en meng ze samen. Zorg dat de garnalen goed bedekt zijn met de kruiden.
- Verhit een pan op een middelhoog vuur en bak hierin de garnalen gaar voor 3 minuten of tot ze rooskleurig worden.
- Zet even opzij.
Voor de ananas salsa:
- Snijd de ananas en de tomaten in blokjes. Versnipper de rode ui.
- Plaats ze in een kom en voeg de resterende ingrediënten van de ananas salsa toe. Roer het geheel samen.
De saus:
- Plaats alle ingrediënten in een kommetje en meng het samen.
- Proef en breng indien nodig op smaak met zout.
Het samenstellen:
- Verwarm de tortillavellen op in een droge koekenpan. Zo worden ze ook wat goudbruiner.
- Plaats een tortillavel op je serveerbord en start met een laagje van de avocadocrème.
- Verdeel een aantal garnalen erop en werk af met de ananas salsa salade.
- Drizzle als laatste de saus erover heen.
- Geniet!
2 reacties
Hoi Soumia,
Een heerlijk gerecht.
Hoeveel tortillavellen zijn nodig?
Ik zie ze niet bij de ingrediënten staan.
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Hoi Soumia,
Een heerlijk gerecht.
Ik zie bij de ingrediënten de tortillavellen niet staan.
Hoeveel van deze vellen zijn nodig?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Culinaire groetjes,
Manolito