Cajun pastasalade

door Soumia

Deze pasta is echt summerproof! Het is een ideale maaltijd voor warme temperaturen. Met cajun kruiden erdoorheen, heeft een romige smaak, is lekker fris en binnen een paar minuten klaar te maken. Behalve zonnebrandcrème is dit wat je in huis MOET hebben met zulke temperaturen!

INGREDIËNTEN

  • 250g macaroni naar keuze
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel salade kruiden (Lidl)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cajunkruiden
  • zout en peper naar smaak
  • Handjevol fijngehakte peterselie/koriander

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng een pan water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de pasta gaar is, doe je deze in een vergiet.  Spoel de pasta met koud water zodat deze niet verder zal koken.
  • Plaats de pasta in een kom en voeg alle ingrediënten toe aan de pasta.
  • Meng alles goed samen. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Plaats de salade voor minimum een uurtje in een koeling. Pasta salade is het lekkerst wanneer het fris en koud is!
  • Serveer en geniet!

HANDIGE TIPS

  • Voeg tomaten, augurken of andere groenten naar keuze toe.
  • Eet je liever geen mosterd? Laat deze dan weg en voeg extra chilisaus toe.

You may also like

2 reacties

Nawal 27 juni 2019 - 11:04

Slm,
Wil vragen en als je de mayonaise eruit laat ??? Naar mijn zin is mayonaise en mosterd samen te zwaar !!
Groetjes , Nawal

Reply
Soumia 30 juni 2019 - 20:32

Wa alaykoum salam,

Jaa dat kan, je kan het vervangen met Griekse yoghurt. Ook lekker!

Reply

Laat een reactie achter