– Desserts –
Cheesecake parfait
Cheesecake parfait
Hoeveel je ook hebt gegeten, er is ALTIJD plaats voor een toetje🤤. Toetjes gaan namelijk niet naar je maag, ze gaan naar je hart ❤🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze schattige parfaits zijn zooo lekker romig 😍. Eenmaal door alle romigheid heen gelepeld, kom je bij een biscuitonderkantje😋. Dek ze af met een laagje fruit om het gezond uit te laten zien🍓🥝: undercover dessert 😎
Cheesecake parfait
Ingrediënten
- 12 biscuitkoekjes of harde wafeltjes
- 300 g roomkaas
- 60 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 300 ml slagroom
- 2 kiwi’s
- 200 g aardbeien
Instructies
Voor de bodem:
- Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
Voor de vulling:
- In een ruime kom plaats je de roomkaas, suiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
- Giet de slagroom hieraan toe en blijf mixen totdat het beslag een beetje steviger is geworden. Mix voor ongeveer 5min op de hoogste stand van je handmixer.
- Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
- Plaats het beslag in een spuitzak en zet even opzij.
Opstellen van de parfaits:
- Plaats 1 à 2 eetlepels van de biscuitkruimels op de bodem van je glas. Schud het glaasje voorzichtig zodat de kruimels op één zelfde laag liggen (oogt straks ook mooier).
- Knip het uiteinde van de spuitzak waar je beslag in zit en verdeel deze in de glaasjes. Schud nogmaals het glaasje zodat het beslag mooi gelijk verdeelt is.
- Doe dit voor de rest van je glazen.
- Snijd de aardbeien en kiwi’s in kleine stukjes en plaats deze boven elk glaasje.
- Plaats de parfait’s voor minimum 6u in de koeling of de hele nacht voor op te stijven. Hoe langer je het laat in de koeling, hoe beter het zal smaken.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!