– Desserts –

Cheesecake parfait

Cheesecake parfait

Hoeveel je ook hebt gegeten, er is ALTIJD plaats voor een toetje🤤. Toetjes gaan namelijk niet naar je maag, ze gaan naar je hart ❤🥰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze schattige parfaits zijn zooo lekker romig 😍. Eenmaal door alle romigheid heen gelepeld, kom je bij een biscuitonderkantje😋. Dek ze af met een laagje fruit om het gezond uit te laten zien🍓🥝: undercover dessert 😎

Cheesecake parfait

Ingrediënten
  

  • 12 biscuitkoekjes of harde wafeltjes
  • 300 g roomkaas
  • 60 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml slagroom
  • 2 kiwi’s
  • 200 g aardbeien

Instructies
 

Voor de bodem:

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.

Voor de vulling:

  • In een ruime kom plaats je de roomkaas, suiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
  • Giet de slagroom hieraan toe en blijf mixen totdat het beslag een beetje steviger is geworden. Mix voor ongeveer 5min op de hoogste stand van je handmixer.
  • Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Plaats het beslag in een spuitzak en zet even opzij.

Opstellen van de parfaits:

  • Plaats 1 à 2 eetlepels van de biscuitkruimels op de bodem van je glas. Schud het glaasje voorzichtig zodat de kruimels op één zelfde laag liggen (oogt straks ook mooier).
  • Knip het uiteinde van de spuitzak waar je beslag in zit en verdeel deze in de glaasjes. Schud nogmaals het glaasje zodat het beslag mooi gelijk verdeelt is.
  • Doe dit voor de rest van je glazen.
  • Snijd de aardbeien en kiwi’s in kleine stukjes en plaats deze boven elk glaasje.
  • Plaats de parfait’s voor minimum 6u in de koeling of de hele nacht voor op te stijven. Hoe langer je het laat in de koeling, hoe beter het zal smaken.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een antwoord achter

Rating recept