0

Winkelwagen

– Desserts –

Cheesecake parfait

Cheesecake parfait

Hoeveel je ook hebt gegeten, er is ALTIJD plek voor een toetje. Want zeg nou zelf, toetjes gaan niet naar je maag, ze gaan rechtstreeks naar je hart ❤. En deze cheesecake parfaits? Die zijn alles wat je ooit in een dessert hebt gezocht: romig, fris, en met precies die crunchy bite waar je stiekem altijd naar verlangt. Een combinatie van romige cheesecake met een biscuitonderkantje dat smelt in je mond én dat perfecte fruitlaagje dat je doet denken dat je gezond bezig bent. Noem het maar een undercover dessert – én een hemelse traktatie!

Het mooie van deze parfaits is dat je ze helemaal naar jouw smaak kunt personaliseren. Zin in een zomers tintje? Voeg vers rood fruit zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen toe. Ga je voor een herfstig sfeertje? Probeer een laagje appel-kaneelcompote of gekarameliseerde peren. Wil je helemaal uitpakken? Top af met een swirl van salted caramel, een vleugje chocoladesaus of een crunchy notenmix

Deze parfaits zijn niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook voor je ogen. Serveer ze in mooie glaasjes, en ze worden meteen de ster van je desserttafel. Perfect voor een chique diner, een gezellig etentje met vrienden, of gewoon omdat je jezelf wilt verwennen.

Kun je niet wachten om meer van Soumia’s geweldige dessertcreaties te ontdekken? Je vindt ze allemaal hier. Eén ding is zeker: je dessertgame zal nooit meer hetzelfde zijn!

Cheesecake parfait

Cheesecake parfait

Ingrediënten
  

  • 12 biscuitkoekjes of harde wafeltjes
  • 300 g roomkaas
  • 60 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml slagroom
  • 2 kiwi’s
  • 200 g aardbeien

Instructies
 

Voor de bodem:

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.

Voor de vulling:

  • In een ruime kom plaats je de roomkaas, suiker en vanillesuiker. Mix deze samen met een handmixer.
  • Giet de slagroom hieraan toe en blijf mixen totdat het beslag een beetje steviger is geworden. Mix voor ongeveer 5min op de hoogste stand van je handmixer.
  • Meng alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Plaats het beslag in een spuitzak en zet even opzij.

Opstellen van de parfaits:

  • Plaats 1 à 2 eetlepels van de biscuitkruimels op de bodem van je glas. Schud het glaasje voorzichtig zodat de kruimels op één zelfde laag liggen (oogt straks ook mooier).
  • Knip het uiteinde van de spuitzak waar je beslag in zit en verdeel deze in de glaasjes. Schud nogmaals het glaasje zodat het beslag mooi gelijk verdeelt is.
  • Doe dit voor de rest van je glazen.
  • Snijd de aardbeien en kiwi’s in kleine stukjes en plaats deze boven elk glaasje.
  • Plaats de parfait’s voor minimum 6u in de koeling of de hele nacht voor op te stijven. Hoe langer je het laat in de koeling, hoe beter het zal smaken.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Laat een antwoord achter

Rating recept