– Hoofdgerechten-
Chicken tenders maken

Zelf krokante chicken tenders maken (makkelijk recept!)
Wil je thuis heerlijke, krokante chicken tenders maken? Dit makkelijke recept zorgt voor sappige kip met een knapperige korst, perfect als snack of hoofdgerecht. Of je ze nu in de oven, airfryer of pan bakt, dit recept garandeert een heerlijke smaak!

Waarom zelf chicken tenders maken?
Zelfgemaakte chicken tenders zijn:
✔️ Makkelijk te maken met eenvoudige ingrediënten
✔️ Krokant en vol van smaak
✔️ Geschikt voor oven, airfryer of frituur
✔️ Zonder onnodige toevoegingen

Serveertips
- Serveer met een frisse salade en frietjes.
- Dip in honing-mosterdsaus, BBQ-saus of knoflooksaus.
- Maak er een crispy chicken sandwich van met een broodje en coleslaw.
Dus..
Zelf krokante chicken tenders maken is supermakkelijk en veel lekkerder dan de kant-en-klare variant. Probeer dit recept uit en geniet van de perfecte crispy chicken tenders!
Zin in meer lekkers?
Bekijk ook dan mijn recept voor heerlijke sticky kippenvleugels of deze crisyp kipburger.


Chicken tenders zelf maken
Ingredients
Voor de marinade:
- 500 g kipfilet in reepjes
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 theelepel mosterd
- 120 ml water koud
- 60 g bloem
Voor het paneren:
- 120 g maïzena
- 120 g bloem
- Olie om te frituren
Voor de dipping saus:
- 100 g mayonnaise
- 30 g tomatenketchup
- 1 eetlepel honing 2 eetlepels
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel sriracha optioneel voor extra pit
- 1 theelepel citroensap
- Klein scheutje azijn 1/2 theelepel
- Zout en zwarte peper naar smaak
Instructions
De marinade:
- Meng in een kom zout, zwarte peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, tomatenketchup, koud water en bloem tot een gladde marinade.
- Voeg de kipreepjes toe en zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met de marinade.
- Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
Het paneren:
- Meng de maïzena en bloem in een aparte kom.
- Haal de gemarineerde kipreepjes één voor één door dit mengsel zodat ze volledig bedekt zijn.
- Zorg ervoor dat de gecoate kipreepjes los van elkaar liggen. Leg ze niet op elkaar om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken.
Het frituren:
- Verhit de olie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C.
- Frituur de kipreepjes in kleine porties gedurende 4-5 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
De dipping saus:
- Meng in een kom de mayonaise, tomatenketchup, honing, mosterd, sriracha, citroensap en azijn. Voeg zout en zwarte peper toe naar smaak.
- Serveer de knapperige kip tenders warm met de romige, pittige dipping saus.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!