Choco kokosghriba

door Soumia

We hebben allemaal wel dingen die we nog willen realiseren in het leven💯.. Nou zet dit dan ook maar in je Bakhet-list📄🤭⠀⠀
Want deze koekjes MOET je gewoon een keer bakken😍 De Marokkaanse ghriba koekjes zijn heel bekend vanwege hun gebarsten structuur📈. De @keukenvansou chocokokos twist aan deze koekjes maakt het echt helemaal af🤤⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sorry als ik jullie met koekjes spam, maar deze cookies moet je toestaan om verder te kunnen🤭 #ICTjokes😝

INGREDIËNTEN (voor 40 koekjes)

  • 250g geraspte kokos
  • 130g fijne griesmeel
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 120g suiker
  • 100ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel abrikozenconfituur
  • 200g poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE

  • Breek de eieren in een ruime kom en voeg hieraan de suiker toe. Mix alles goed samen met behulp van een handmixer of een garde voor een 2-tal minuten.
  • Giet vervolgens de zonnebloemolie erbij en mix weer verder. Meng alles daarna met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen worden.
  • Voeg daarna de abrikozenconfituur toe en mix alles weer kort samen.
  • Doe de geraspte kokos, griesmeel, bakpoeder en de cacaopoeder erbij en meng alles goed samen met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen worden.
  • Vorm het mengsel tot een deegbal en dek het af met plastiek folie. Plaats het even in de koelkast voor 30min.
  • Vervolgens ga je van het deegbal balletjes vormen. Elk balletje weegt ongeveer 20g.
  • Dip het balletje in de poedersuiker en bedek het balletje volledig met de poedersuiker. Mocht het wat plakkerig zijn tijdens het vormen van een balletje, dan kan je je vingers dippen in oranjebloesemwater of in water om gemakkelijker een balletje te vormen.
  • Doe dit voor de rest van je deeg.
  • Plaats de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 180° voor 15min (boven-en onderwarmte). Je zult merken dat de koekjes beginnen te barsten, een goed teken dus!
  • Laat de koekjes vervolgens afkoelen voordat je ze in een bewaardoos gaat doen.
  • Serveer en geniet!

STAPPENFOTO’S

13 reacties
8

You may also like

13 reacties

Christel 18 mei 2020 - 18:19

Super. Bedankt voor dit recept.

Reply
Maya 19 mei 2020 - 20:00

Slm, ziet er lekker uit de vorige koekjes ook😍 vroeg me af welke maat eiren je hebt gebruikt? Xx

Reply
Soumia 20 mei 2020 - 10:12

Wa alaykoum salam Maya,

Jaa ze zijn echt super lekker! Ik heb een medium grootte gebruikt van eieren

Liefs,

Sou

Reply
Nadia 20 mei 2020 - 20:24

Hi Sou, vraagje, zou ik de abrikozenjam eventueel weg kunnen laten? Of heeft dat veel invloed op de smaak?

liefs, nadia

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:04

Hii Nadia,

Je kan deze weglaten🥰

Reply
Aisha 21 mei 2020 - 12:41

Selaam aleikoem
Welke griesmeel gebruik jij voor je recepten?

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:04

Wa alaykoum salam Aicha, ik gebruik fijne griesmeel🥰

Reply
Lina 21 mei 2020 - 17:25

Ik was er zo blij mee.. Maar klopt het dan ze tijdens het afkoelen zo hard als een baksteen worden?🥺

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:02

Nee dat zeker niet, dan is er iets misgelopen! Op welke stand heb je ze gebakken in de oven? Een koekje wordt alleen hard als steen als ze te lang in de oven zit OF wanneer de stand niet correct staat.. Pff wat jammer😔

Reply
Rihana 22 mei 2020 - 01:30

Hoi Soumia, ik heb ze Vandaag geprobeerd en ze zijn overheerlijk en lekker zacht! Tbarkellah hliek en bedankt voor de nauwkeurigheid in u recepten! Ze lukken altijd ❤️

Reply
Soumia 22 mei 2020 - 08:52

Hi Rihana,

Ohh super leuk om te lezen dit! Ik ben blij dat ze zijn gelukt🥰🥰 Ahw dank je wel, super lief!❤️

Reply
Hajar 22 mei 2020 - 21:59

Hoi lieve sou, ik heb je chocopinda koek gemaakt, heerlijk!!! Nu ben ik hier mee bezig. Ben beniewd! ik laat je weten wat ik er van vond

Reply
Soumia 31 mei 2020 - 14:32

Hi Hajar,

Sorry voor de late reactie! Ik hoop dat ze zijn gelukt en dat ze hebben gesmaakt!

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter