Diner – January 25, 2023

Choco kokosghriba

Choco kokosghriba

We hebben allemaal wel dingen die we nog willen realiseren in het leven💯.. Nou zet dit dan ook maar in je Bakhet-list📄🤭⠀⠀
Want deze koekjes MOET je gewoon een keer bakken😍 De Marokkaanse ghriba koekjes zijn heel bekend vanwege hun gebarsten structuur📈. De @keukenvansou chocokokos twist aan deze koekjes maakt het echt helemaal af🤤⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sorry als ik jullie met koekjes spam, maar deze cookies moet je toestaan om verder te kunnen🤭 #ICTjokes😝

Choco kokosghriba

Ingrediënten
  

  • 250 g geraspte kokos
  • 130 g fijne griesmeel
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 120 g suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel abrikozenconfituur
  • 200 g poedersuiker

Instructies
 

  • Breek de eieren in een ruime kom en voeg hieraan de suiker toe. Mix alles goed samen met behulp van een handmixer of een garde voor een 2-tal minuten.
  • Giet vervolgens de zonnebloemolie erbij en mix weer verder. Meng alles daarna met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen worden.
  • Voeg daarna de abrikozenconfituur toe en mix alles weer kort samen.
  • Doe de geraspte kokos, griesmeel, bakpoeder en de cacaopoeder erbij en meng alles goed samen met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen worden.
  • Vorm het mengsel tot een deegbal en dek het af met plastiek folie. Plaats het even in de koelkast voor 30min.
  • Vervolgens ga je van het deegbal balletjes vormen. Elk balletje weegt ongeveer 20g.
  • Dip het balletje in de poedersuiker en bedek het balletje volledig met de poedersuiker. Mocht het wat plakkerig zijn tijdens het vormen van een balletje, dan kan je je vingers dippen in oranjebloesemwater of in water om gemakkelijker een balletje te vormen.
  • Doe dit voor de rest van je deeg.
  • Plaats de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven op 180° voor 15min (boven-en onderwarmte). Je zult merken dat de koekjes beginnen te barsten, een goed teken dus!
  • Laat de koekjes vervolgens afkoelen voordat je ze in een bewaardoos gaat doen.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

1 thoughts on “Choco kokosghriba

Laat een reactie achter

Rating recept