Choco pindakoekjes

door Soumia

Check deze choco pinda koekjes😱😍 De lekkerste bite met een lekkere vulling naar keuze in de mini krater🤤
Bij het eten van sommige koekjes krijg je er snel genoeg van en gooi je de handdoek in de ring🤕 Maar bij deze choco pinda koekjes houd je het 12 ronden lang vol en blijf je dooreten🤤 De titel gaat dus naar deze Cookie Balboa🤭🥊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Met het einde van de Ramadan in zicht zijn deze koekjes echt een aanrader om alvast in te slaan voor Eid al-Fitr (het suikerfeest)😍❤

INGREDIËNTEN (voor 30 koekjes):

  • 125g boter
  • 1 ei
  • 200g bloem
  • 35g cacaopoeder
  • 75g poedersuiker
  • mespuntje bakpoeder (halve theelepel ongeveer)
  • halve theelepel zout
  • 1 eiwit
  • 200g ongezouten pindanoten
  • 100g chocolade (puur of melk)
  • 50g witte chocolade

BEREIDINGSWIJZE

Zie ook stappenfoto’s onderaan

  • Plaats de boter in een ruime kom en mix deze met behulp van een handmixer of een garde voor 3min. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is zodat het gemakkelijker is om te mixen.
  • Voeg daarna 1 ei toe en mix alles weer kort samen met de handmixer of garde.
  • Meng alles met een spatel zodat de boter en ei goed opgenomen zijn. Zet de kom even opzij.
  • In een andere kom plaats je de bloem, poedersuiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout. Roer deze droge ingrediënten samen met behulp van een garde. Mochten er klontertjes van de poedersuiker of bakpoeder zijn, dan is dit niet erg want ze verdwijnen straks wanneer je het deeg vormt. Je kan er ook voor kiezen om de poedersuiker,” cacopoeder en bakpoeder te zeven.
  • Voeg nu beetje per beetje de bloemmix aan de boter en ei die je zonet hebt gemixt. Meng alles goed met je handen en voeg weer beetje voor beetje de bloemmix toe totdat je een deegje heb gevormd. Je kan het best het deeg storten op je werkplek zodat je het gemakkelijk kan vormen. In het begin gaat het er wat kruimelig aan toe maar blijf alles geduldig mengen met je handen totdat je een mooi zacht deegje vormt.
  • Vorm daarna het deeg tot een bal en plaats deze in een kom. Dek het af met plastiek folie en laat het voor 1 uur rusten in de koelkast.
  • Vervolgens ga je balletjes van het deeg vormen. Elk balletje weegt 15g. Zo heb je een beeld over hoe groot je balletje moet zijn. Je zal ongeveer 30 balletjes kunnen vormen.
  • Wanneer je alle balletjes hebt gevormd, gaan we naar de volgende stap.
  • Plaats het eiwit in een kom en zet deze klaar op je werkplek.
  • Vervolgens ga je de pindanoten kort roosteren in een droge pan. Je kan er ook voor kiezen om geroosterde pindanoten te kopen.
  • Wanneer de pindanoten wat afgekoeld zijn, snijd je ze met behulp van een mes in groffe stukjes. Als je dit met een hakmachine zou doen, dan worden de pindanoten te kruimelig en zal het ook minder mooi ogen.
  • Vervolgens plaats je elk balletje in het eiwit. Zorg dat je balletje volledig bedekt is met het eiwit, dit dient namelijk als je lijm.
  • Plaats je balletje vervolgens in de grofgehakte pindanoten en bedek ze volledig met de nootjes.
  • Plaats ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Doe dit voor alle balletjes.
  • Vervolgens maak je in elk balletje in een kuiltje. Ik heb hier de achterkant gebruikt van een houten lepel.
  • Zorg dat je bij het maken van het kuiltje niet te hard drukt anders zal het balletje scheuren. Mocht dit toch gebeuren dan kan je het terug hervormen met je handen.
  • Doe dit voor de rest van je balletjes. Zorg dat er ruimte is tussen elk koekje want ze worden een klein beetje groter tijdens het bakken in de oven.
  • Verwarm de oven voor op 170• en bak de koekjes voor 15 à 17min (boven-en onderwarmte). Weet dat dit in minuten kan verschillen, afhankelijk van je oven.
  • Wanneer de koekjes gebakken zijn, ga je er weer met de achterkant van je lepel over de kuiltjes. Het kan zijn dat de kuiltjes na het bakken wat gerezen zijn. Laat de koekjes vervolgens even afkoelen.
  • Smelt ondertussen de chocolade (pure of melk) samen met 1 eetlepel zonnebloemolie. Doe dit op een laag vuurtje en blijf voortdurend roeren. Wanneer de chocolade gesmolten is kan je ze in een spuitzakje of boterhamzakje doen of je kan het ook in een kommetje gieten.
  • Vul de kuiltjes van de koekjes met de gesmolten chocolade. Je kan de gesmolten chocolade erin spuiten of je kan het vullen met een klein lepeltje.
  • Wanneer alle kuiltjes gevuld zijn, kan je de witte chocolade smelten.
  • Smelt de witte chocolade op een laag vuurtje samen met 1 theelepel zonnebloemolie. Blijf roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is.
  • Giet het daarna in een boterhamzakje en snijd een klein hoekje ervan af met een schaar.
  • Spuit nu dunne lijntjes overheen de koekjes. (Deze stap is optioneel)
  • Laat ze nu op kamertemperatuur rusten zodat de chocolade wat harder wordt.
  • Bewaar ze in een luchtdichte doos voor max 2 weken of je kan ze ook invriezen voor een 2-tal maanden.
  • Geniet!

STAPPENFOTO’S

You may also like

9 reacties

Fatima 20 mei 2020 - 10:26

Zien er heerlijk uit! Gebruik je roomboter in dit recept? Of een andere type boter?

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:06

Hii Fatima,

Ik heb hier margarine boter gebruikt🥰

Reply
Sarah 21 mei 2020 - 13:57

Hoi! Ik ben hier net mee aan de slag gegaan en toen ik de roomboter en ei bij elkaar mengden ontstond er klontjes. Het lijkt alsof het aan het schiften was. Is dit normaal? Ik zie bij jou op de eerste foto dat het een egaal mengsel is. Bij mij was dat niet het geval. Ik heb alle stappen gevolgd en heb uiteindelijk alle droge ingrediënten erbij gedaan en in de koelkast gedaan. Hoop dat het niet mislukt 🥺🥺

Reply
Soumia 21 mei 2020 - 19:04

Hmm welke boter had je gebruikt? Als je blijft doormixen en de ingredienten toevoegt dan is dit geen probleem.. Is het ondertussen gelukt?

Reply
Im 21 mei 2020 - 20:23

Zien er heeerlijk uit!!

Kan ik ook kristalsuiker gebruiken ipv poedersuiker?

Reply
Soumia 31 mei 2020 - 14:34

Hi,

Dit kan zeker!

Liefs,

Sou

Reply
Shyreen Khalifa 22 mei 2020 - 09:00

hoelang kan ik deze bewaren en moet het dan op kamertemperatuur? wil het namelijk met eid maken

Reply
Shyreen Khalifa 22 mei 2020 - 09:04

hoelang kan ik dit bewaren? en moet het dan op kamertemperatuur? groetjes shyreen

Reply
Soumia 31 mei 2020 - 14:34

Hi Shyreen,

Je kan deze zeker voor een maand bewaren in een luchtdichte doos in een koele omgeving. Je kan ze ook invriezen voor een aantal maanden.

Liefs,

Sou

Reply

Laat een reactie achter