
Chocolade brownie oreo cheesecake
Soumia Recepten Chocolade brownie oreo cheesecake European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor de chocolade brownie cake:
- 250g ongezouten roomboter
- 4 eieren
- 180g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200ml melk
- 250g bloem
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 zakje bakpoeder
Voor de cheesecake vulling:
- 250g mascarpone
- 200g roomkaas
- 130g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200ml slagroom
- 16 oreo koekjes
Ter decoratie:
- 5 oreo koekjes, grofgehakt
- ongepelde amandelen, grofgehakt (optioneel)
Bereidingswijze
Voor de chocolade brownie cake:
- Mix de eieren, suiker en vanillesuiker samen tot een lichtgele massa.
- Voeg hieraan de roomboter toe en mix alles weer kort samen. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is zodat het zacht is en gemakkelijk is om te mixen.
- Wanneer je de roomboter erin mixt, zal je merken dat het beslag korrelig wordt. Dit is héél normaal dus blijf lekker verder doen!
- Giet de melk hieraan toe en mix alles samen.
- Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder doorheen en mix alles weer samen.
- Ga doorheen het beslag met een spatel zodat alle ingrediënten goed opgenomen worden.
- Plaats het bakpapier op de bodem van de cakevorm (26cm) en vet de zijkanten in met boter en een beetje bloem.
- Bak de cake voor 45min in een voorverwarmde oven op 160°.
- Laat deze vervolgens volledig afkoelen.
Voor de cheesecake vulling:
- Haal de mascarpone en roomkaas een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
- Schep de mascarpone en roomkaas in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Mix alles goed samen met een handmixer of garde.
- Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en 35% vetgehalte bevat. Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
- Vouw daarna het beslag met een spatel in plaats van deze te mixen. Dit zorgt ervoor dat de beslag heerlijk luchtig blijft.
- Giet vervolgens de helft van het beslag in de bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
- Plaats daarna de oreokoekjes op het beslag (zie stappenfoto).
- Verdeel vervolgens de resterende helft van het beslag in de bakvorm. Verspreid deze gelijk met een spatel.
- Dek de cheesecake af met een plastiek folie en plaats deze (laat deze in de bakvorm) in de koelkast voor minimum 6 uur of een hele nacht (aangeraden) zodat het mooi kan opstijven. Hoe langer het in de koeling blijft, hoe steviger het zal worden en hoe beter het zal smaken!
- Werk de volgende dag de cheesecake af met de grofgehakte oreo koekjes en de amandelen.
- Serveer en geniet!
STAPPENFOTO'S
12 reacties
Moet de brownie cake volledig afkoelen voordat je de cheesecake vulling toevoegt?
Hi Ebru,
De brownie cake moet inderdaad volledig afkoelen. Ik was het vergeten te vermelden in het recept, heb het nu aangepast!🥰
Super bedankt.. ik zat er op te wachten.
Mijn dochter is morgen jarig wilde hem voor haar maken ze is gek op oreo koekjes
Hi Saadia,
Aaaahw wat leuk! Moge Allah haar zegenen met nog meer mooie en gezonde jaren!
Ik hoop dat ze het super lekker zal vinden!! Geniet ervan!
Liefs,
Soumia
Hoi Soumia,
Zou ik ook een bakvorm van 22 cm kunnen gebruiken?
Groetjes,
Hi Bouchra,
Als je een bakvorm van 22cm ga je het recept moeten halveren, zowel voor de brownie cake als voor de cheesecake vulling anders past het nooit in je bakvorm en zal de cake te hoog zijn..
Liefs,
Sou
Gebruik je bruine basterdsuiker of gewoon kristal suiker!
Bedankt
Hi Laatje,
Ik gebruik hiervoor kristalsuiker.
Liefs,
Sou
Salaam alaykoum
Kan ik ook 450 gram mascarpone gebruiken als ik geen roomkaas heb?
Wa alaykoum salam Anisa,
Dat kan zeker! Ik zou dan wel de mascarpone niet te lang op voorhand uit de koelkast halen zodat ie nog wat steviger blijft.
Groetjes,
Soumia
Hey! Welke roomkaas gebruik je hiervoor? Is dat Philadelphia?
Hi Axelle,
Je kan hiervoor Philadelphia gebruiken maar ik gebruik meestal de roomkaas van de Lidl (grijze verpakking).
Groetjes,
Soumia