Diner – January 25, 2023

Chocolade cupcakes

Chocolade cupcakes

Ik wilde vroeger altijd de hoogste prijzen winnen: euro cup, world cup, wimbledon cup🏆. Nu ik ouder ben, ben ik interesse erin verloren omdat die cups niet eetbaar zijn🤔.. Dus beloon ik mijzelf tegenwoordig met cupppcakes🤭🤰🏻. Zo val ik altijd in de prijzen🥇🧁🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Deze ultieme chocolade cupcakes zijn abnormaaaal lekker😱😋. Allll chocolate van de cupcake zelf tot aan de heeerlijke topping😍. Ik daag je echt uit om het bij één stuk te houden, smaakt echt naar meeeer!😯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Super simpel om te maken ook! Maak er een leuke bak activiteit van met de kids🥰

Chocolade cupcakes

Ingrediënten
  

Voor 12 cupcakes:

  • 125 g bloem
  • 40 g pure cacaopoeder geen Nesquick!
  • 1/4 tl zout
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 ei medium
  • 180 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 ml karnemelk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 120 ml koffie 2 theelepels instant koffie

Voor de topping:

  • 120 g mascarpone koud
  • 40 g cacapoeder
  • 220 g poedersuiker
  • 1 à 2 eetlepels slagroom

Instructies
 

Voor de cupcakes:

  • Verwarm de oven voor op 175°. Bereid de muffinvorm met cupcake houders.
  • In een ruime kom meng je de bloem, de cacaopoeder, de bakpoeder, het zout en de suiker. Roer het samen met een garde.
  • In een aparte kom giet je de karnemelk samen met de ei en de zonnebloemolie. Mix het kort samen met een garde.
  • Giet erna de koffie erbij en mix alles goed samen met behulp van een garde. Je zult merken dat het mengsel wat schift zal vormen maar dit is heel normaal dus blijf maar lekker verder bakken.
  • Voeg nu de droge ingrediënten beetje voor beetje (met een lepel) toe aan de natte ingrediënten die je zonet hebt gemixt. Mix alles goed samen met een garde. Ga er ook met een spatel overheen zodat er niks aan de bodem blijft liggen. Het beslag hoort wat vloeibaar te zijn.
  • De makkelijkste manier om het beslag te verdelen in de vormpjes is door het beslag te gieten in een maatbeker. Zo kan je het beslag gemakkelijk verdelen over de vormpjes aangezien het beslag wat vloeibaarder is dan anders.
  • Verdeel het beslag voor 3/4 in de vormpjes. Als je de vormpjes helemaal vult dan zullen je cupcakes te hoog zijn en dit willen we niet!
  • Bak voor 18 à 20min op 175°.
  • Laat ze daarna volledig afkoelen.

Voor de topping:

  • Schep de koude mascarpone in een kom en voeg hieraan de cacaopoeder en de poedersuiker beetje voor beetje toe. Roer het goed samen met een garde of een handmixer.
  • Als laatste giet je de slagroom erbij. Mix het weer kort samen.
  • Plaats het beslag in een spuitzak samen met een spuitmondje. Zet even opzij in de koelkast totdat je het straks gaat gebruiken.
  • Wanneer de cupcakes afgekoeld zijn, kan je er de topping op spuiten.
  • Serveer en geniet!
  • De cupcakes zijn de volgende dag nog lekkerder! Ik bewaar ze dan in de koelkast zodat ze lekker fudgy worden (bijna net als een brownie). Heerlijk!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept