– Bakrecepten –

Chocolade kersenvlaai cake

Chocolade kersenvlaai cake

Ch-ch-cheesecake🤤. Nope ik haperde niet, ik wilde alleen deze heeerlijke chocolade🍫 kersenvlaai🍒 cheesecake even voorstellen😏
Deze cheesecake is abnormaaaal lekker😱. De 3 verschillende smaken komen zo goed overeen met elkaar😍. Het is een uitdaging om het maar bij 1 stuk te chocolaten😅. Laat je niet stoppen als je meer wilt, who kers?🤷🏻‍♀️🤭

Chocolade kersenvlaai cake

Ingrediënten
  

Voor de cake:

  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 175 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • Voor de cheesecake:
  • 400 g roomkaas
  • 120 suiker
  • 1 theelepel vanille extract of 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g witte chocolade
  • Voor de bovenlaag:
  • 1 blik Kersenvlaai

Instructies
 

CAKE:

  • Mix de eieren, suiker en vanillesuiker samen tot een lichtgele massa.
  • Voeg de melk en olie hieraan toe en mix alles samen.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en cacaopoeder doorheen en mix alles weer samen.
  • Ga doorheen het beslag met een spatel zodat alle ingrediënten goed opgenomen worden.
  • Plaats het bakpapier op de bodem van de cakevorm (24cm) en vet de zijkanten in met boter en een beetje bloem.
  • Bak de cake voor 30min in een voorverwarmde oven op 180°.

Cheesecake:

  • In een grote kom plaats je de roomkaas, suiker en vanillesuiker of vanille extract. Mix deze samen met een handmixer totdat het beslag mooi romig wordt. Meng alles daarna met een spatel zodat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • Smelt de witte chocolade en voeg deze dan toe aan je beslag. Mix alles weer kort samen tot een geheel.
  • Meng daarna weer alles met een spatel zodat alle ingrediënten opgenomen zijn.
  • Dek het af met een plastiek folie en zet het even op zij in de koeling

Samenstellen cake:

  • Wanneer de cake gebakken is, haal je deze uit de oven. Verwijder deze NIET van de cakevorm.
  • Druk de cake zachtjes plat met een keukenpapier of schone theedoek wanneer deze nog warm is. Dit zorgt ervoor dat je cake niet bol zal staan.
  • Laat de cake volledig afkoelen.
  • Verdeel vervolgens de cheesecake vulling over de cake. Zorg dat je deze gelijk verdeelt over de gehele cake en dus een gelijke laag krijgt van de cheesecake.
  • Als laatste verdeel je de kersenvlaai over de cake. Verspreid deze gelijk over de cake.
  • Verwijder nog steeds de cake NIET uit de bakvorm.
  • Dek de cake af en plaats deze minimum voor 6u in de koeling. Ik raad je aan om het een nacht in de koeling te behouden. Hoe langer in de koeling, hoe beter de cheesecake opstijft en hoe lekkerder het geheel zal smaken!
  • Wanneer je de cake uit de vorm verwijderd, ga je eerst voorzichtig met een mes langs de zijkanten om de cake los te maken. Ik raad je aan om een bakvorm te gebruiken met een open klep, dit maakt het gemakkelijk om de cake uit de vorm te halen.
  • Maak gebruik van een scherpe mes bij het snijden van de cake.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept