Cookienuts

door Soumia

INGREDIËNTEN

  • 500g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 250g boter
  • 200g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200g gemalen pindanoten of amandelen
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 200g amandelschaafsel of gehakte amandelen
  • 200ml honing
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater

BEREIDINGSWIJZE

  • Plaats de boter in een ruime kom. Zorg dat de boter zacht is, dus haal deze zeker op voorhand uit de koeling.
  • Voeg vervolgens de poedersuiker en vanillesuiker hieraan toe. Meng alles met je handen of maak gebruik van een keukenmachine.
  • Voeg daarna de gemalen pindanoten toe en de 2 eieren. Meng alles goed samen tot een geheel.
  • Voeg de bakpoeder hieraan toe en schep beetje bij beetje de bloem erbij.
  • Meng en kneed alles goed samen totdat je een zacht deeg verkrijgt.
  • Maak vervolgens kleine balletjes van het deeg (zie foto).
  • Dip elk balletje in het eiwit en vervolgens in het amandelschaafsel. Het eiwit dient hier als lijm voor het amandelschaafsel.
  • Plaats het balletje vervolgens in het papieren vormpje. Mocht je geen kleine vormpjes hebben, kan je deze stap weglaten en de balletjes rechtstreeks op de bakplaat (bekleed met bakpapier) plaatsen.
  • Doe dit voor de resterende balletjes.
  • Bak de koekjes voor 20min in de oven op 180• of totdat ze mooi goudbruin worden.
  • Giet ondertussen de honing in een kleine pan en plaats deze op een laag vuurtje. Voeg de oranjebloesemwater toe en warm ze voor 3min samen op zodat de honing meer vloeibaar wordt.
  • Wanneer de koekjes uit de oven komen, giet je in elk koekje 1 theelepel van de honing erop. Je zult merken dat de koekjes de honing heel snel opnemen.
  • Daarom is het handig om de koekjes te bakken wanneer ze al in het papieren vormpje zitten. Zo vermijd je knoeiwerk.
  • Laat ze even afkoelen en geniet!

You may also like

3 reacties

Laila 1 juni 2019 - 18:46

Hoeveel koekjes krijg je eruit, en kan je het recept ook halveren?

Reply
Soumia 3 juni 2019 - 10:46

40 a 45 koekjes afhankelijk hoe groot je ze maakt. Je kan het recept ook halveren!

Reply
Chaima 9 juni 2019 - 17:06

Dankjewel voor het recept

Reply

Laat een reactie achter